Van’ın İpekyolu ilçesinde bir çocuğa cinsel istismar eden H.C.’nin yargılandığı davanın 2’nci duruşması Van 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık H.C., koronavirüs (Kovid-19) salgınından  kaynaklı Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBS) ile katılırken, çocuğun ailesi ve Baro çocuk komisyonundan Avukat Şeyma Şen, Avukat Hakim Beycan ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Avukatı Sevda Aydın da hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak söz alan sanık H.C., olay gününe dair hiç bir şey hatırlamadığını iddia ederek tahliyesini talep etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ardından söz alan çocuğun annesi, duruşmada gözyaşlarını tutamayarak sanığın en ağır cezayı almasını talep etti. Annenin sakinleşmesinin ardından söz alan avukatlar, sanığın herhangi bir indirim almadan en üst sınırdan ceza almasını istedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususlardan dolayı duruşmayı 12 Kasım 2020 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Van’ın İpekyolu ilçesinde 12 Kasım 2019’da H.C., bir çocuğa cinsel istismar uyguladı. Yardım isteyen çocuğu gören yurttaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, çocuğu Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) götürdü. Cinsel istismar faili, olayın ardından gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklandı. (Haber Erciş)

Editör: Wan Haber