WanHaber - Haber Merkezi

Geçen hafta iş makinelerinin giriş yapmasıyla gündem olan salda Gölü’nün bulunduğu Burdur’un Yeşilova ilçesinin belediye başkanı ve eşi, sabaha karşı evlerinde silahlı saldırıya uğradı.

Sabah 4.30 sularında CHP’li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’in evinin kapısını çalan kimliği belirsiz saldırganlar, kapıyı açan çiftin ayaklarına ateş etti. Mümtaz Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler eşi Fatma şenel’i de ayağından vurduktan sonra kaçtı.

Hastaneye kaldırılan Şenel çiftinin sağlık durumu iyi. Çift, yeşilova devlet hastanesindeki ilk müdahalelerinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mümtaz şenel'in ameliyata alındığı bildirildi. Hastaneye giden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Şener çiftinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Salda Gölü Neden Bu Kadar Önemli?

Beyaz kumu ve turkuaz rengi ile son yıllarda giderek turistik bir yer olan salda gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Göl kenarına millet bahçesi yapma planı nedeniyle yaz aylarından bu yana gündemde. Geçen hafta Salda Gölü’nün beyaz kumsalına iş makinelerinin girmesi ile büyük tepki çekti. Kıyı şeridindeki kumların kamyonlarla başka bir yere taşındığı görüntüleri sosyal medyada yayılınca, TOKİ soruşturma başlatıldığını duyurdu. Çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum, da alana kamera sistemlerinin takılacağını açıkladı.

Salda Gölü’nün bulunduğu yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel olayın ardından yaptığı açıklamada “Belediye ekiplerinin Göl etrafında sık sık dolaştığını dile getirdi.” Şenel, olay ile ilgili olarak beyaz kumların olduğu yerden O beyaz kumları kum olmayan yerlere yol yapmaya çalışıyorlar. Kumları taşıdıkları yere yapacakları Millet Bahçesi’nin binalarına oturtacaklar. Bu dediğimiz yere de yürüyüş yolu yapacaklarmış, iş makineleri ile henüz düzeltme fırsatları olmadı. Biz oraya müdahale edince zaten durdu.” Şeklinde konuşmuştu. Çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum, Temmuz ayında yaptığı açıklamada “Millet Bahçesi projemiz ile salda Gölü’nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz.” demişti.

Öte yandan CHP Burdur milletvekili, yapmış olduğu açıklamada “Şenel’in ve eşinin durumunun iyiye doğru gittiğini ve olayın önümüzdeki günlerde daha da netlik kazanacağını belirtti.”

Editör: Wan Haber