Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan titiz çalışmalarda Konya’ya uyuşturucu madde getireceğini tespit eden Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, oto kurtarma çekici olan bir aracı takibe aldı.

Şehre gelen araca baskın yapan narkotik polis ekipleri araçta arama yaptı. Hassas burunlu narkotik köpeği ile gerçekleştirilen aramada köpek, motor kısmına yakın bölmeye tepki verdi. Yapılan aramada ön kaputundaki altına bilenmiş vaziyette 3 kilo eroin bulundu.

YAKALANAN KADIN TANIDIK ÇIKTI
Yakalanan uyuşturucu ilgili araçta bulunan 1 kadın ve 1 erkek olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın da tanıdık bir çıktı. Karakola götürülen Figen Dırla’nın (33), Kadir Şeker’in şiddet gördüğünü düşünerek kurtarmaya çalıştığı, sonrasında da eroinle yakalanarak cezaevine gönderilen Ayşe Dırla’nın kız kardeşi olduğu belirlendi. Figen Dırla ve araçtaki Erdal Güneş (42) emniyete götürüldü.

AYŞE DIRLA CEZAEVİNE GÖNDERİLMİŞTİ
Kadir Şeker’in koca şiddetinden kurtarmaya çalıştığı kişi olan Ayşe Dırla da eroin ile yakalanarak tutuklanmıştı. Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen yıl yaptığı baskında bir araçta 900 gram eroin bulunmuştu. Araçta bulunan 1 kadın ve 1 erkek olmak üzere 2 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kadının, Kadir Şeker'in kurtarmaya çalıştığı Ayşe Dırla olduğu belirlenmişti. Ayşe Dırla ve araçtaki diğer isim olan Murat Hanlı mahkemeden sonra cezaevine gönderilmişti.

KADİR ŞEKER OLAYI NEDİR?
Konya'da meydana gelen olayda Kadir Şeker, parkta kız arkadaşına şiddet uyguladığı iddiasıyla Özgür Duran'a müdahale ettiği esnada yaşanan kavgada Özgür Duran'ı bıçaklayarak ölümüne sebep olmuştu.
Canlihaber

Editör: Wan Haber