Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde verilen kömürleri alabilmek için sabahın erken saatlerinde dağıtım yerine gelen vatandaşlar, soğuk havaya rağmen uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor. Havaların iyice soğumasıyla yakacağını erken almak isteyen vatandaşlar, soluğu kömür dağıtımının bulunduğu yerde alıyor. Kar yağışının geçtiğimiz günlerde başlaması ve kömürünü henüz alamayan vatandaşları telaş sararken, dağıtımları mahalle sırasına göre veren SYDV görevlileri ise zor anlar yaşıyor.


Kar yağışının başladığını ve hala kömürlerini alamadıklarını ifade eden vatandaşlardan Mahmut Yıldırım, “Evimde şuan yakacak kömürüm yok. Kar da kapıya dayandı dayanacak. Geçtiğimiz günlerde zaten kar yağışı başladı. Biz de çetin kış şartlarında zorda kalmamak için buraya gelerek kömürümüzü erken alma amacındayız. Biliyoruz buradaki yetkililer çalışıyorlar, ama biz de uygun durumda değiliz” dedi.


Ellerinden geldiğince vatandaşlara yardım etme çabasında olduklarını ifade eden SYDV görevlileri ise, vatandaşlarından kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini dile getirdiler. Bu şekilde işlerin daha çok sıkıntıya gireceğini vurgulayan görevliler, herkesin kömürünün biran önce ulaşması için canla başla çalıştıklarını kaydettiler. Zaman zaman gelen kömürün aniden tükenmesinden dolayı biraz gecikmenin yaşandığını anlatan görevliler, bu gecikmenin kesinlikle kendilerinden kaynaklanmadığını ifade ettiler.

Editör: Wan Haber