Van Belediye Meclis Toplantı salonunda yapılan toplantıya Van Belediye Başkan Yardımcı Gülbahar Orhan, Belediye Kadın Meclis Üyeleri ve Van Belediyesi’nin kadın personelleri katıldı. Kadın Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Meclis üyesi ve Kadın Kurulu Sözcüsü Ayşe Harmancı, toplantı amaçlarının yaklaşan 8 Mart nedeniyle olduğunu belirterek yapacakları etkinlikler öncesi Kadın Kurulu ile bilgi alış-verişinde bulunmak ve çalışmaları hakkında bilgi vermek olduğunu söyledi.


Harmancı, ayrıca Van Belediyesi’nin kadın personellerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile o gün için izinli olacağını bildirerek, 8 Mart günü kadınların işe gelmeyeceklerini söyledi. Van Belediyesi’nin çalışan kadınları olarak yapacakları etkinlikler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Harmancı “Van Belediyesi Kadın Kurulu olarak bir kermes düzenleyeceğiz. Kermesimizde kendi ellerimizle ve evimizde hazırladığımız el ürünlerini, yöresel ev yemekleri, yiyecek ve içeceklerimizi sergileyerek 1 Mart’ta Sanat Sokağı’nda kuracağımız çadırda sergileyerek satışa sunacağız. Buradan elde ettiğimiz geliri de Suriye halkına ulaştıracağız. Van halkı olarak mağduriyeti yaşadığımız depremden dolayı çok iyi bildiğimiz ve orada yaşanan sorun ve sıkıntıları iyi anladığımız için böyle bir karar aldık. Suriye halkı için başlatılan böylesi bir yardım kampanyasına Van Belediyesi Kadın Kurulu olarak katkıda bulunmak istiyoruz’’ diye konuştu.


Harmancı’nın konuşmasının ardında bir araya gelen kadınlar kermeste yapacakları çalışmalar ile ilgili görev dağılımlarını yaparak toplantılarını tamamladı.

""

Editör: Wan Haber