Türkiye Fair-Play Platformu Üyeleri, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) merkezinin bulunduğu Zürih'te şike davasıyla ilgili olarak protesto gösterisi düzenledi.
Sevgililer Günü'nde gerçekleştirilen protestoya; Trabzonspor taraftarları başta olmak üzere temiz futbol dileyen gurbetçi vatandaşlar da katıldı. Protesto renkli görüntülere sahne olurken, taraftarlar Sevgililer Günü'nde böyle bir protesto gösterisi yaparak FIFA'nın dikkatini Türkiye'de üstü örtülmeye çalışılan şikeye çekmek istediklerini kaydettiler.
Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak basın açıklaması yapılırken, Fair-Play Platformu adına konuşan grup üyelerinden Yavuz Saltık, Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike konusundaki kararlarına sessiz kalmayı tercih eden UEFA'yı eleştirdi ve FIFA'ya çağrıda bulunarak, temiz futbol isteyen Türk halkının olaya el atmasını beklediğini söyledi.
araftarların açtıkları pankartlar ve dövizler dikkat çekti. Taraftarlar daha sonra kemençe eşiliğinde horon oynadı ve olaysız şekilde dağıldılar.
(MFS-MFS-S)

14.02.2013 16:07:10 TSI

Editör: Wan Haber