Batmanlı Sadun Gülşen, iş bulamadığı için oturdukları evin kirasını ödeyemez duruma geldi. Yaklaşık 5 ay boyunca ev kirasını ödeyemeyen Sadun Gülşen, valilik tarafından kendisine verilen yardım parasının bir kısmını ev sahibine teslim edip, kalan borcunu da önümüzdeki dönemde ödeyeceği sözünü verdi. Elinde kalan az miktar parayla bakkala olan borcunu ödeyen Sadun Gülşen, iki hafta önce yakınlarının rahatsızlığı nedeni ile Mersin’e gitti.
Dönüştü evin kapısının kilidinin değiştirildiğini gören Sadun Gülşen, iki çocuğu ve eşi ile birlikte sokakta kaldı. Batman’da, etrafındaki herkese borcu olan Sadun Gülşen, umutla Diyarbakır’a göç etti. Yaklaşık 1 haftadır Diyarbakır’da parkta yaşayan Gülşen ailesi, zor şartlar altında yaşam savaşı veriyor.

Anne ameliyatlı, baba perişan
Yaşadığı dramı İHA mikrofonlarına anlatan baba Sadun Gülşen, “Batmanlıyız, ev sahibi eşyalarımıza el koydu, borcumuz olduğundan dolayı. Borcumuzu ödemeyene kadar da eşyalarını vermeyeceklerini söyledi. Bir haftadır bu parkta yatıyoruz. Soğuk geldi, çocuklar okullarından oldu. Halimiz perişan. İki milyar benim borcum var. Yakınımızın rahatsızlığı nedeni ile mersine gittik. Dönüştü evin kilidinin değiştirildiğini gördük. Telefon açtık, onlar da borcunuzu verene kadar ev eşyamızı bile vermeyeceklerini söyledi. Sokaklarda kalıyoruz, parklarda kalıyoruz, akrabalarımız da bizi istemiyor. Eşim ameliyat oldu, perişan durumdayız, bizim sesimizi duysunlar” dedi.

Anne Melek Gülşen, ise, “Biz perişan olduk, Allah için bize yardım etsinler. Çocuklarım okula gidemiyor, rezil olduk, ben hastayım yürüyemiyorum. Bir haftadır parkta yatıyoruz. Yerimiz yok, sıcak suyumuz yok perişan olduk, kimse bize bakmıyor. Ben bayanım, uzanınca utanıyorum ama mecburum sokakta yatıyoruz, bize yardım etsinler” diye konuştu

Çocuklar okula gidemiyor
Evin 5. sınıfa giden büyük kızı Gurbet, yanına alabildiği oyuncak bebeği ile acılarını unutmaya çalışıyor. Utandığı için konuşmayacağını belirten Gurbet, yaşıtları gibi okuluna devam etmek ve sıcak bir yuvada ödevlerini yapmak istediğini söyledi.

Evin küçük oğlu Metin Gülşen ise, “Bir haftadır biz dışarda yaşıyoruz. Okulumu özlüyorum, okula gitmek istiyorum, dışarda kalıyoruz, arkadaşlarımı çok özledim, bize yardım edin” dedi.

Editör: Wan Haber