Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Mersindere Köyü'nde yaşayan Tümer ailesi zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.
Küçük yaşta ayağı kaynar su ile yandığı için aksayan ve ağır işlerde çalışamayan baba evine getirecek ekmeği zor bulurken, gece körlüğü rahatsızlığı olan anne tek göz odalı evde çocukları ile neredeyse zar zor ilgilenebiliyor.
Salihli'nin Mersindere Köyü Asfalt Sokakta ikamet eden Tümer ailesinin içler acısı durumu, görenlerin yüreğini burkuyor. Küçük bir avlu içinde bulunan tek göz odalı evde 3 çocuğu ve eşi ile yaşam mücadelesi veren aile, hayırseverlerden gelecek olan yardımları bekliyor.
Çok küçük yaşlarda ayağına kaynar su dökülmesinin meydana getirdiği sorunlar nedeniyle sol ayağının aksadığını, bunun yanı sıra safra kesesinde taş olduğu için dayanılmaz acılar çektiğini kaydeden ve ağır işlerde çalışamayan baba Mehmet Ali Tümer (41), "Biz 10 kardeşiz. Bu avlu içerisinde toplam 3 odadan oluşan bir evde yaşam mücadelesi veriyoruz. 3 kardeşim ve annem evin 2 odasında, ben, eşim ve çocuklarım ise kalan diğer oda da yaşıyoruz. Diğer kardeşlerimin ise kimisi farklı illere göçtü, kimisi de kendi geçim derdinde" dedi.
Annesi ile birlikte kalan diğer 3 erkek kardeşinin de çeşitli sağlık sorunları ile ağır işlerde çalışamadığını belirten baba Tümer, şöyle devam etti: "Benim sol ayağıma çok küçük yaşlarda kaynar su dökülmüş. Bu nedenle ayağımda aksama var. Bu nedenle sabit bir işte çalışamıyorum. Şimdi de safra kesemde taş olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle tamamen çalışamaz hale geldim. Durumumuz çok kötü. Annem 3 ayda bir verilen 150 lira yaşlılık aylığı alıyor. Bazen ekmek alacak paramız dahi olmuyor, annem elinden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyor."

EŞİNDE GECE KÖRLÜĞÜ VAR
Eşi Sevgi Tümer'de ise gece körlüğü rahatsızlığı olduğunu kaydeden Mehmet Ali Tümer, "Eşimde gece körlüğü rahtsızlığı var. Bu nedenle odamızın ışıkları sabaha kadar açık kalıyor. Buna rağmen eşim yeterince göremiyor. Annemle ortak kullandığımız mutfak kısmı daha da karanlık. Işık yanmasına rağmen eşim çok zorlanıyor. Gece çocuklar bir şey istediğinde zar zor yerine getirebiliyor" diye konuştu.
Yaşadıkları evin çatısında akmalar olduğunu belirten baba Tümer, "Son haftalar sürekli yağmur yağdı. Evimiz de çok eski olduğu için çatısı sürekli akıyor. Çatıyı naylon ile kapladık ama buna rağmen akma devam ediyor. Zaten çok az bir eşyamız var. Onlarda çatının akması nedeniyle zarar görüyor" dedi.
Mehmet Ali ve Sevgi Tümer çiftinin birbirinden güzel 3 çocuğunda ise, tüm sıkıntılara rağmen yüzlerinden gülücük eksik olmuyor. Şehriban (9), Emircan (8) ve Sude (5) adlı çocuklar, 15 metrekarelik odada birbiriyle oynuyor, şakalaşıyor.
En büyük çocukları Şehriban'ın sol koltuk altında büyük bir beze oluştuğunu belirten baba Tümer, şunları söyledi: "Bir süre önce Şehriban'n sol koltuk altında bir beze çıktı. Bu beze sürekli büyüyor. Sağlık ocağına götürdük. Sağlık ocağı da bizi hastaneye yönlendirdi. Ancak hastaneye gidecek yol parası dahil bulamadık. Bu nedenle kızımın rahatsızlığına teşhis konulamadı ve tedavisine başlanılamadı."
Anne Sevgi Tümer ise, "Eşimin ve benim durumum ortada. Sabit bir işi olmadığı için bir gelirimiz de olmuyor. Kayınvalidem, aldığı yaşlılık maaşından az çok bize destek olmaya çalışıyor. Onunda ancak karnımızı doyurabiliyoruz. Gerçekten çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Özellikle çocuğumuzun tedavisi için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" diye konuştu.
(ES-ERG-Y)

31.01.2013 13:18:19 TSI

Editör: Wan Haber