Yoğun kar yağışın ardından beyaza bürünen Bursa Hayvanat Bahçesi sakinleri, karın tadını çıkardı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Zoopark, yoğun kar yağışı sebebiyle beyaza büründü. Hayvanat bahçesinin sakinleri karın tadını çıkarırken, birçok hayvan kaloriferli barınakları olmasına rağmen karda dolaşmayı tercih etti. Hayvanat bahçesinde kalan hayvanlar için soğuk havalarda enerji veren özel menü hazırlandı. Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki en çok ilgi çeken hayvanlar arasında yer alan maymunlar, karda bir süre oynadıktan sonra kalorifer başında ısındı.
Sıcak iklim hayvanı olarak bilinen develer ise yağan kara rağmen kendilerine ayrılan alanda gezmeyi tercih etti. Kara aldırış etmeyen bir devenin karı yalayarak tadına bakma deneyimi ilginç görüntüler oluşturdu. Kara en çok kurtlar ve geyikler sevindi. Ayılara da bakıcıları, üşememeleri için ballı ekmek ikram etti. Zürafalar ve zebralar da kaloriferli odalarından bir an olsun çıkmadı. Zürafalar, boylarının uzun olmasının avantajını kullanıp kar yağışını sıcacık barınaklarındaki pencereden izlemekle yetindi.
Hayvanat Bahçesi görevlilerinden veteriner hekim Nalan Ertaş, hayvanlara kış şartlarına özel beslenme programı uygulandığını ifade ederek, "Hayvanat bahçesi karda çok daha farklı bir manzara oluşuyor. Doğadaki hayvanlar kış geldiğinde, 'Nasıl yiyecek bulacağız?' diye kara kara düşünüyorlardır. Ama hayvanat bahçesi sakinlerimizin böyle bir problemi olmadığı için karın keyfini çıkarıyorlar. Beslenme uzmanı arkadaşlarımız, onların ihtiyacı olan enerjileri hesaplayarak ona göre yiyeceklerini düzenliyor" dedi.
(OSM-GS-Y)

08.01.2013 15:58:33 TSI

Editör: Wan Haber