Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda taşeron firmanın işçilerinin çalışmalarını sürdürdüğü esnada meydana gelen patlamada mahsur kalan işçilerin isimleri belirlendi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi'nde galeri açma çalışmalarını sürdüren taşeron firma işçileri metan gazı patlamasıyla maden ocağında mahsur kaldı. Saat 12.00 itibariyle yaşanan olayda 9 işçinin isimleri belli oldu.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan ve birçok sivil toplum örgütü temsilcileri bölgeye hareket etti. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş da son işçiyi görene kadar net bir şey söylemenin mümkün olamayacağını belirtti. Yaşanan olayı degaj patlaması olarak nitelendiren Alabaş, "Kazma ve aletlerle kazılmaya çalışılan taşkömürü, sert olmasına rağmen metan gazının birikmesi ile pudra haline geliyor. Kömür madencilerin üzerine püskürüyor" dedi.
Mahsur kalan işçilerin isimleri şöyle:
"Hüseyin Kürekçi, Hasan Bozacı, Muharrem Yapıcı, Yüksel Koca, Ahmet Şekerci, Köksal Kadıoğlu, Muhsin Akyüz, Satılmış Arslan". Yaralı kurtulan Hayrettin Dağkıran ise yukarı çıkarıldı. Olayın yaşandığı maden ocağının diğer bölümlerinde gazdan zehirlenen işçiler ekiplerin aracılığıyla çıkarılarak hastanelere gönderildi.
(OA-HO-Y)

07.01.2013 16:16:21 TSI

Editör: Wan Haber