İş kazalarında hayatını kaybedenlerin aileleri, Zonguldak'ta meydana gelen göçükte ölen işçiler için saygı yürüyüşü düzenledi. Yapılan basın açıklamasında, "Öfkeliyiz, iş cinayetlerine kader deyip geçiştirenlere. Saygılıyız, bu cinayetlerde ölenlere" denildi.
İş kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri, bu kez Zonguldak'ta meydana gelen göçükte ölen işçiler için toplandı. Taksim'de bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, Galatasaray Meydanı'na kadar saygı yürüyüşü düzenledi. "Kaza değil cinayet" pankartı taşıyan eylemciler arasında "Arka Sıradakiler" Dizisinin setinde ölen Selin Erdem'in ailesinin de olduğu görüldü.
Galatasaray meydanında yapılan basın açıklamasında, "Bugün burada Zonguldak'ta iş kazası olarak bilinen ama iş cinayeti olarak herkesin gördüğü faciada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize saygımızı göstermek için toplandık. Her iş cinayetinden sonra tablo aynı. Öfkeliyiz, iş cinayetlerini 'kader' diye geçiştirenlere. Saygılıyız, bu cinayetlerde ölenlere" denildi. Grup basın açıklaması ardından sessizce dağıldı.
(EY-ÖFA-Y)

13.01.2013 14:05:29 TSI

Editör: Wan Haber