Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Çayırlı köyünde yaşanan heyelan tehlikesi nedeniyle bir ev yetkililer tarafından boşaltılırken, 5 ev de köylülerin kendileri tarafından boşaltıldı. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki alanda heyelan nedeniyle 11 metre genişliğinde ve 1,5 metre derinliğinde çukurlar oluşurken, bazı evlerin duvarları da çatladı. 


Kdz. Ereğli ilçesine bağlı 110 haneli Çayırlı köyünde akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Son zamanlarda yağan karın erimesi ile Çayırlı köyünde toprak kayması başladı. Köy muhtarı Ercan Aydın durumu bildirmesi ile köye gelen Zonguldak İl Afet Müdürlüğü ekipleri jeoloji mühendisleri ile birlikte yaptıkları inceleme sonrası bir evin boşaltılmasına karar verirken, yaklaşık 10 hanenin de heyelan nedeniyle risk altında olduğunu belirledi. Köyün girişi emniyet şeridi çekilerek ulaşıma kapatılırken, birçok noktada heyelan nedeniyle asfaltın kalktığı ve duvarların yıkıldığı görüldü. Köy Muhtarı Ercan Aydın, yetkililerin köye gelip inceleme yaptığını söyledi. 


3 ÇOCUKLU AİLE GİDECEK YERİ OLMADIĞI İÇİN HASARLI EVDE OTURUYOR


Çayırlı köyü sakinlerinden Türkan aydın evlerinin duvarlarında çatlaklar olduğunu belirterek, heyelan nedeniyle korktuklarını ancak gidecek yerleri olmadığı için evi boşaltamadıklarını söyledi. Üç çocuğu ile birlikte yıkılma tehlikesine rağmen evde oturmayı sürdüren Türkan Aydın, yetkililerden yardım istedi. 11 yaşındaki Doğan Aydın ise evdeki çatlakları gördüğünü fakat korkmadığını dile getirdi.


HEYELANDA EVİN TEMELİ HAVAYA KALKTI


Evinin kirişleri kırılan ve temeli havaya kalkan Sedat aydın ise yetkililerden mağdur olabilecek ailelere yardım etmelerini istedi. Heyelan tehlikesine rağmen yaklaşık 10 kadar hanede yaşayanların gidecek yerleri olmadığı için evlerinde oturmaya devam ettiğini anlatan Sedat Aydın, köylülerin mağdur edilmemesini istedi.


KÖYLÜLER HEYELAN NÖBETİ TUTUYOR


Heyelan tehlikesinin halen devam ettiği köyde bazı vatandaşlar ise sabaha kadar uyumadıklarını ve nöbetleşe kontroller yapıyor. Köy sakinlerinden Erhan Cihangir 3 gündür uyumadıklarını belirterek, "Akşamları gezinerek bakıyoruz. Burası 2-3 gündür sürekli olarak kayıyor. Uyku yok. Her ihtimale karşı tedirgin oluyoruz. Genelde nöbetleşe gidip geliyoruz" diye konuştu.


Köylülerden Yaşariye Somuncu ise heyelan tehlikesine rağmen evinde oturmaya devam ettiğini ve korkmadığını söyledi.

Editör: Wan Haber