Bir dizi programlar için Gaziantep'e gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki heyet Vali Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'yi makamında ziyaret etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yıkıntı atıklarının geri dönüşüm uygulamalarını yerinde görmek ve teknik incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adnan Malkoç, Zonguldak ilçe Belediye Başkanları ve bir grup heyet, öncelikle Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Vali Erdal Ata'ya, Zonguldak'ın el emeği göz nuru ile yapılan baston hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Erdal Ata, Gaziantep'in tarihi önemine değindi. Gaziantep'in sanayideki önemli değişimlerine de değinen Vali Ata, "Gaziantep'te 5. Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. 5. Organize Sanayi Bölgesinin büyüklüğü 11 Milyon metrekare ve şuanda ancak talebinin 4'te birini karşılayabiliyor ve hemen arkasından 6. ve 7. Sanayi Bölgesi gelecek. Sanayi sektöründe yaklaşık 100 bin kişi çalışıyor. Ağırlıklı olarak Türkiye'de üretilen makinelerin yüzde 70 veya yüzde 80'ni Gaziantep'te üretiliyor. Buradaki sektörler baya bir gelişti. Buradaki sanayicilerin geçen yılkı ihracatı yaklaşık 5.9 Milyar dolar olarak gerçekleşti. Gaziantepli sanayicilerimiz bu yıl ise 7 Milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor. Son yıllarda Türkiye'deki ekonomik büyümelerin ve istihdamların bir kat fazlasını Gaziantep gerçekleştiriyor. Gaziantep tarihi bir kentimiz. Geçmişi 5 bin 600 yıllık bir tarihe dayanıyor. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Dünya'nın en büyük Mozaik Müzesi'de Gaziantep'te bulunuyor. Ben Gaziantep'e geldiğiniz ve bu ziyareti gerçekleştirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, yıkıntı atıklarının geri dönüşüm uygulamalarını yerinde görmek ve teknik incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e geldiklerini ifade ederek, bu vesileyle Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı ziyaret ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardandan Vali Ata ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir karşılıklı sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki heyet daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'yi ziyaret etti. Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir ve beraberindeki heyeti kapıda karşılayarak, toplantı odasına geçti. Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir burada yine Zonguldaklı esnafları el emeği göz nuru ile yaptıkları bastondan Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci ve Genel Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu ile Cengiz Ağar'a hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, "Her iki Belediye arasında bu tür ikili ilişkilerin kurulması bizleri her zaman memnun etmektedir. İnşallah Bu ilişkilerin de devamı ve benzer çalışmaların devamı için de bir araya geliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.
Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir ise, "Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Gaziantep gerçekten Türkiye'de adından söz edilen, tarihsel özellikleri olan, tarihi içerisinde birçok şeyleri barındıran ve o gelişmeyi de son yıllarda çok iyi sağlayabilen illerimizden bir tanesi. Bizlerde bir sanayi kentiyiz, bizlerde Cumhuriyetin ilk yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk şehri olan Zonguldak ilinden geliyoruz. Sanayiye yön vermiş bir ilimizdir Zonguldak. Bu arada illerin bir birileri ile olan bağlantıları çok önemlidir. Kardeş, sevgi ve saygıya dayanan ilişkiler, her zaman beraberinde illeri de geliştirmiştir. Bu vesile ile bizlerde sizleri yerinde görmek, bu yaptığınız çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte izlemek, görmek ve uygulanabilir olanları da kendi şehirlerimizde uygulamaya çalışmak bizler içinde çok güzel olacaktır. Kaldı ki dünyanın en güzel ve en büyük bir müzesi, hayvanat bahçesi ve tarihsel özelliği olan kardeş anlaşmasının yapıldığı bir ilimiz Gaziantep. Bunlar çok önemli şeyler. Bu gelişmelerinizden dolayı da sizleri tebrik ediyoruz. Bir çöpten bahsediyorsunuz ve onu enerjiye çeviriyorsunuz. Bizlerde bunu düşünmekteyiz ama uygulamada sıkıntılar çekiyoruz. İnşallah bu uygulamaları yerinde görüp ilimize taşıdığımızda ve hayata geçirdiğimizde bizlerde halkımız adına mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci bir süre sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundu.
(MDC-Y)

15.02.2013 12:09:10 TSI

Editör: Wan Haber