Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü çerçevesinde dans etkinliği düzenlenerek, kadına yapılan şiddeti protesto etti.
Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği tarafından Zonguldak Valiliği önünde 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında etkinlik düzenleyerek, halaylar çektiler.
Etkinlikte konuşma yapan Zonguldak Emekçi Kadınlar derneği Başkanı Yüksel Yayla, "Bugün çok anlamlı bir gün. Bu alanda birlikteyiz. Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Böyle bir günde ülke kadınları, dünya kadınları olarak bir araya geldik. Tek yürek olduk, bir olduk. Kadına şiddete ve her türlü şiddete hayır diyoruz. Bu kısacık ömürde sevgisiz, saygısız, hoşgörüsüz bir yaşam olabilir mi. Onun için hep birlikte haykırıyoruz 'Şiddete Hayır'. Sevgi yuvası oluşturalım. Her türlü haksızlığa birlikte karşı koyalım. Bugün dünyada her üç kadından biri bir şekilde taciz edilmektedir. Şiddet görmektedir. Haksızlığa uğramaktadır. Son zamanlar ülkemizde kadınlarımız sudan bahanelerle acımasızca adeta kıyıma uğratılmaktadır. Bu böyle devam edemez. Bu gidişe hep birlikte dur diyoruz ve diyeceğiz de. Bu anlamda dünya kadınları bugün birlik olup kendilerine yapılan şiddeti kınama adına saat 13.00 itibariyle dans etme kararı aldılar. Bu dans protesto dansıdır. Bu saat itibariyle bir milyar dünya kadını sevgi sembolü olan dansı edecek. Bugün 180 ülkede bu organizasyon yapılmaktadır. Ülkemizde de 100 farklı noktada bu etkinlikler yapılmaktadır. Zonguldak olarak dünya ve ülke kadınlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bununla onur duyuyoruz. Sevgi, dostluk, hoşgörü hep baki kalsın. Hepinize buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Daha mutlu, daha sağlıklı yarınlar diliyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından, Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği üyeleri ve davetliler hep birlikte dans ederek, kadına şiddeti protesto etti.
(OA-O

14.02.2013 16:00:56 TSI

Editör: Wan Haber