Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde görmek üzere Gaziantep'e gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki ilçe belediye başkanlarından oluşan 25 kişilik heyet, Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesislerde bir takım incelemelerde bulundular.
Zonguldak heyetini, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci ile Genel Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu ve Cengiz Ağar karşıladılar. Ziyaretten duyulan memnuniyeti ileten Başkan Vekili Yetkinşekerci, heyete değişen Gaziantep ve belediye faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Gaziantep'in son yıllarda kültür ve turizmde yakaladığı başarıyı anlatarak, "Yıllardır Gaziantep kebap, lahmacun şehri olarak bilinirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Gaziantep'in binlerce yıllık geçmişi olan tarihini gün yüzüne çıkardık. Bunun yanı sıra Gaziantep, son yıllarda açılan müzelerle adeta bir müzeler kenti oldu. Bu kültür çalışmaları ile Gaziantep gerek yurt içinde gerekse yurt dışında isminden söz ettirmeyi başaran bir kent oldu. Belediye olarak çevre ile ilgili yaptığımız projeler Gaziantep'in uluslararası platformlarda adından söz ettirmeyi başarıyor" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Hafriyat Atıklarının Geri Dönüşümü projesini yerinde inceleyerek bilgi edinme çerçevesinde Gaziantep'te olduklarını söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, "Gaziantep son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir kentimiz. Büyükşehir Belediyesinin kentte kattığı çok önemli projeleri var. Bizler de bu projeleri yerinde inceledik. Özellikle hafriyat atıklarının geri dönüşüm projesi bizleri çok etkiledi. Bunu biz kendi ilimizde nasıl uygulayabilir izin üzerinde duruyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HEYETE HAFRİYAT ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ ANLATILDI
Zonguldak heyetine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, "Hafriyat Atıklarının Geri Dönüşüm" projesini içeren slayt eşliğinde bir sunum yaptı.
Yaklaşık dört yıldır faaliyette olan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının denetiminde olan hafriyat atıklarının geri dönüşüm tesislerinin işletim ve işleyişini anlatan Yalım, "Bu projenin özelikle kentsel dönüşüm uygulamalarından kaynaklanan inşaat ve yıkıntı atıklarının geri kazanımını sağlamak üzere kuruldu. Bu sistem ile inşaat atıkları ekonomiye kazandırılmaktadır. Geri kazanılan inşaat ve yıkıntı atıkları yol altı yapı dolgusunda, kurumumuzun GASKİ, fen işleri ve diğer kurumların alt yapı çalışmalarında tekrar kazanılmaktadır. Bu proje aynı zamanda çevreci bir projedir" diye konuştu.
Belediyedeki görüşmeler sonrasında Hafriyat Atıkları Geri Dönüşüm tesisini yerinde inceleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Çok değerli bir proje. Büyükşehir Belediyesi yetkililerini kutluyorum. Projeyi yerinde incelememiz çok yerinde ve isabetli oldu. Bir makineyi çalışırken gördüğümüzde değerlendirmesi daha kolay oluyor. Biz makinenin 15 dakika çalışmasını izledik. Geri dönüşüm projesi bir şehir için olmazsa olmazlarındandır. Bu geri dönüşüm ile çevreyi duyarlı hale getirmek çok önemli. Teknoloji çağdaşlığı, güzelliği burada yatıyor. Projenin Zonguldak'ta hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı değerlendireceğiz" diye ifade etti.
(FS-Y)

16.02.2013 13:14:58 TSI

Editör: Wan Haber