Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mardin İl Temsilciliği'nde 2013 yılı kamulaştırma bilirkişileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.
ZMO Mardin İl Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri ile 2013 yılı zirai bilirkişilerinin tamamının katıldığı toplantıda bilirkişilik konusu, sorun ve öneriler tartışıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ZMO Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, 2012 yılının değerlendirmesini yaptıktan sonra 2013'de yapılacak zirai bilirkişilik mevzuatı konusunda üyelere bilgi verdi. Ziraat mühendislerinin görev ve yetki alanlarına giren kamulaştırma ile mülk bilirkişiliği konusuna çok büyük önem verdiklerini belirten Dündar, "Bilindiği gibi 2012 kasım ayında 31 meslektaşımıza 3 günlük bilirkişi eğitimi verdik, Mardin'de tarımsal alanda yapılacak keşiflerde görev alacak meslektaş eksikliğimizi gidermiş olduk. Ziraat mühendislerinin görev alanında sıkıntı yaşamaması için toplantılarımız periyodik olarak devam edecek, meslektaşlarımızın hukukunu korumak için her türlü çabayı göstereceğiz'' dedi.
Sene başında olduğu gibi kamulaştırma bilirkişisi olan üyelerleriyle ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Dündar, ziraat mühendisliği mesleğinin çalışma alanlarından biri olan zirai bilirkişiliğin odaları üyelerinden seçilen meslektaşları tarafından yürütüldüğünü söyledi. Dündar, "2013 yılı kamulaştırma bilirkişiliğine seçilen arkadaşlarımızın görevlerini layıkıyla yapacaklarından şüphem yok. Bugünkü toplantımızda zirai bilirkişiliğin mevzuatını ve karşılaştığımız sıkıntıları paylaştık. 2013 yılının tüm üyelerimiz açısından, meslek onuruna yakışır ve başarılarla dolu bir yıl olarak geçmesini diliyorum'' diye konuştu.
Toplantı üyelerin karşılaştıkları sıkıntıları dile getirmesi ve önerileri ile devam etti.
(MA-AKK-Y)

07.01.2013 16:29:37 TSI

Editör: Wan Haber