Simav'da 250'si kız toplam 500 öğrencinin barındığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurt binasının Jeotermal enerji sayesinde hem daha sağlıklı hem de eskisine nazaran daha ucuz ısınması maksadıyla Belediye ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Eskişehir Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
İlçenin Muradınlar Mahallesindeki 5 katlı yurt binasının yanı sıra tesislerdeki sosyal ve kültürel amaçlı toplam 15 bin 471 metrekarelik kapalı alanın jeotermal enerji ile ısınmasını kapsayan protokole imzayı Kredi ve Yurtlar Kurumu adına Eskişehir Bölge Müdürü Eyup Erkut ile Simav Belediyesi adına Belediye Başkanı Kasım Karahan imza attı.
İki kurum arasında 8 Ocak 2013 tarihinde imzalanan protokol kapsamında 500 öğrencinin barındığı KYK yurdu ile tesisler içerisindeki sosyal ve kültürel amaçlı bölümler en geç bir ay içerisinde temiz ve ucuz enerji jeotermale kavuşmuş olacak.
Allah'ın Simav'a bir lütfu olan jeotermal enerjiden ilçede herkesi yararlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Karahan, "İlçemizin ekonomik dinamosu 500 üniversite öğrencimizin barındığı modern yurt binasını jeotermal enerji ile ısıtmak bize gurur veriyor. Bundan sonra daha sağlıklı koşullarda barınacak üniversiteli öğrencilerimize eğitim ve sosyal hayatlarında başarılar temenni ediyorum" dedi.
Protokole imza koyan KYK Eskişehir Bölge Müdürü Eyup Erkut, "Yurdumuza maddi manevi desteğini esirgemeyen ve her koşulda yanımızda görmekten büyük mutluluk duyduğumuz Belediye Başkanımız Kasım Karahan'a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Protokol imza töreninde KYK Eskişehir Bölge Müdür Yardımcısı Beytullah Tarahan, KYK Simav Müdürü Tevfik Karabacak da hazır bulundu.
(MY-EFE)

10.01.2013 11:24:42 TSI

Editör: Wan Haber