Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan ziyaretçi bekleme salonunda sıcak çorba, çay ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan aileler, mutluluklarını dile getirdi. Salonun ilk gün ki konukları arasında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran da vardı. Ailelerin oturduğu salona gelen Eş Başkan Kaya, daha sonra gelen tutuklu ve hükümlü aileleriyle birlikte bir süre oturdu. Sorunlarını dinleyen Kaya'ya teşekkür eden aileler, yapılan hizmetten oldukça memnun olduklarını söyledi. Kaya, ardından salonda yapılan çalışmaları inceledikten sonra ayrıldı.

Cezaevinde bulunan oğlunun görüşüne Şırnak'tan gelen Fatma Denker, "Şırnak'tan buraya oğlumun görüşü için geliyoruz. Yapılan bu hizmeti görünce çok sevindik. Daha önce geliyorduk, yağmurdan ve kardan dolayı dışarıda ya da yol üzerinde bulunan petrollerde bekliyorduk. Çocuklarımız her ziyaret sonrası hastalanıyordu. Yapılan bu hizmet ile bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Belediyeye çok teşekkür ederiz. Dileğimiz bu çalışmanın tüm illerde yapılmasıdır" dedi.

Yüksekova'dan yakınlarının ziyaretine gelen Ferzende Dara adlı tutuklu yakını ise, "Yüksekova’dan buraya yaklaşık iki yıldır sürekli olarak görüş için geliyoruz. Bu defa belediye tarafından yapılan hizmeti gördüm, ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Bundan sonra görüşlerimizi rahat bir şekilde yapabiliriz. Görüş için buraya sabahın erken saatlerinde geliyorduk ve saatlerce dışarıda aç susuz bekliyorduk. Kadınlar ve çocuklar dışarıda saatlerce beklemekten dolayı hasta oluyorlardı. Bizim için yapılan bu hizmet ile artık bu sıkıntılarımız olmayacak. Bu da çok önemli bizim için. Herkese çok teşekkür ederiz. Bu çalışmanın örnek olmasını istiyorum" diye konuştu.

Editör: Wan Haber