Zirve Yayınevi davasının duruşması esnasında tutuklu sanık Varol Bülent Aral, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya yönelik olarak, "Kafana sıkacağım" diyerek tehditte bulundu.
Zirve Yayınevi davasının 52. duruşması başladı. Bu hafta 5 gün seriyle her gün devam edecek olan duruşmaya tutuklu sanıklar; Hamit Çeker ve Salih Gürler ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon katılmazken, diğer tutuklu sanıklar hazır bulundu.
Duruşma başında Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, tutuklu sanık Hurşit Tolon'un avukatının mahkemeye verdiği dilekçesinde, şu anda Ergenekon terör örgütü davasında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Zirve davası kapsamında tanık olarak dinlenilmesini talep ettiğini belirtti.
Duruşma esnasında söz alan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, duruşmalarda dinlenilmesini istediği tanıklar olduğunu ve mahkemenin ise dikkate almadığını söyledi. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa ise, sanık savunmalarının ardından istediği tanıkları mahkemeye sunabileceğini belirtti. Sanık Aral konuşmaya devam edince, mahkeme başkanı uyarıda bulunarak oturmasını ve susmasını istedi. Aral susmayınca, mahkeme başkanı sanığın dışarı çıkartılmasını istedi. Bunun üzerine sanık Varol Bülent Aral, "Adaletiniz yere batsın. Ben şu andan itibaren ölüm oruçlarına başlıyorum. Sahtekarlar. Bunun hesabı sorulacak. Hayrettin Kısa kafana sıkacağım senin" şeklinde tehdit savurdu.
Tutuklu sanık Aral'ın salondan çıkartılmasının ardından duruşmaya devam edildi.

SANIK RUHİ ABAT, 850 SAYFALIK SAVUNMASINA BAŞLADI
Duruşmada tutuklu sanık Ruhi Abat, savunma yapmaya başladı. Sanık Abat, mahkemeye 850 sayfadan oluşan savunmasını okumaya başlayarak, cinayet sanıklarının hiçbirisini tanımadığını ve hükümete karşı bir takım eylemler içerisinde bulunmadığını savundu. Abat, savcılığın sanık ve tanık İlker Çınar'ın ifadelerine ayet gibi değer verdiğini iddia ederek, "İlker Çınar beklenen Mesih midir, Mehdi midir de İlker Çınar'ın söylediğine iddia makamı inanıyor? Bunu söyleyin de ona bir saygısızlıkta bulunmayalım. Ben örgüt üyeliği ile suçlanıyorum, hayatımda sendika üyesi bile olmadım" dedi.
Duruşmada sanık Ruhi Abat'ın savunmasının alınmasına devam ediliyor. Abat'ın savunmasının, ancak 3 günde sonuçlanabileceği ifade ediliyor.
Duruşmalar, 18 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek.
(BK-SO-Y)

14.01.2013 13:30:28 TSI

Editör: Wan Haber