Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, ‘Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı’ kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında ülke genelindeki 81 ilde ‘Ziraat Odası Hatıra Ormanı’ kurulmasına ilişkin bir protokol imzalandığını söyledi. Özgökçe, “Amacımız, ağaçlandırma konusunda yapılacak çalışmalara öncülük etmek ve katkı sağlamaktır” dedi.

Ziraat Odaları Birliği olarak imzalanan bu protokol çerçevesinde ilin ağaçlandırmasına katkıda bulunmak amacıyla Van YYÜ’nde bir hatıra ormanı oluşturulduklarını ifade eden Özgökçe, “10 dekarlık alana boyları 2,5 ile 3 metre aralığında 400 adet Çınar Yapraklı Akça ağaç fidanı dikilmiştir. Ağaçların kurumaması için ayrıca damlama sulama sistemi de kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Irtak, Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ve Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret ederek kampus alanında oluşturulan hatıra ormanı hakkında bilgi verdiklerini de dile getiren Özgökçe, ayrıca ilin tarım ve hayvancılık sorunları hakkında Rektör Peyami Battal’la görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Daha sonra YYÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Kazankaya, Yeşil Alan Müdürü Gülçinay Başdoğan ve Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu üyeleriyle dikilen fidanları yerinde görerek incelemelerde bulunan Rektör Battal, bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı Özgökçe’ye teşekkür ederek, bu tür çalışmaların devamını beklediklerini söyledi.

Editör: Wan Haber