Eynesil ilçesi Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu "Dünya'da ki küresel ısınmanın etkilerinden dolayı Karadeniz bölgesinde yaşanacak olası bir don riskine karşı Çiftçiye tarım sigortasını yaptırmaları çağrısında bulundu.
Giresun'un Eynesil ilçesi Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu, son aylarda Karadeniz Bölgesinde havaların sıcak gitmesi nedeniyle fındıkta erken uyanmalar yaşandığını belirterek, "Fındık üreticileri mağdur olmamak için önceden tedbir almaları gerekiyor '' dedi.
Musaoğlu yaptığı açıklamada, "2004 yılında don nedeniyle fındık ürününde yaşanan kayıplar gibi yeni çiftçi mağduriyetlerin yaşanmaması için başta fındık üreticileri olmak üzere çiftçilerimizin tarım sigortası yaptırmaları büyük önem arz etmektedir. Don riskine karşı çiftçilerimizin sigorta primlerinin üçte ikisi devlet tarafından karşılanıyor. Fındıkta tarım sigorta yaptırma süresi 5 Mart'ta sona ereceğinden, çiftçilerimizin mağdur olmamaları için bir an önce sigorta yaptırsınlar. Sigorta işlemi yapıldıktan 10 gün sonra sigorta başlamaktadır ve çiftçilerimiz bunu bilmemektedir. 2013 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki bilgileri güncellemeleri ve ardından sigorta şirketlerine başvurmaları gerekmektedir" diye konuştu.
(FB-EK-Y)

16.02.2013 14:00:37 TSI

Editör: Wan Haber