Adıyaman Ziraat Odası ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) arasında çiftçiye özel kredi protokolü imzalandı.
Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen protokole TEB Güneydoğu Anadolu Bölgesi Direktörü Şinasi Albayram, Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Adıyaman Şube Müdürü Hayrettin Keremgül, Güneydoğu Bölge Tarım Satış Yöneticisi Okay Önen ve çiftçiler katıldı.
Odaya bağlı üyeler, protokol kapsamında TEB'in çiftçilerin ihtiyaçlarına uygun, tarımsal üretim şartlarını ve dinamiklerini esas alan Tarım Bankacılığı ürünleriyle avantajlı koşullarda kredi fırsatı bulacak.
Adıyaman Ziraat Odası'yla TEB arasında yapılan iş birliği kapsamında odaya bağlı üyeler; tohumdan gübreye ve yeme kadar tüm ihtiyaçlarını avantajlı koşullarda sağlayabilecekleri TEB Harman Kart ile ödemelerini de hasat zamanı yapabilecekler.
TEB Güneydoğu Anadolu Bölgesi Direktörü Şinasi Albayram, traktör, ekipman ve arazi alımından sulama sistemlerine kadar her türlü tarımsal yatırım ihtiyaçlarına yönelik yatırım kredilerini 5 yıla varan vadelerle, çiftçilere özel geliştirdiği konut ve taşıt kredileriyle de avantalı koşullar sağladığını ifade etti.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin ise, çiftçilere kamu bankaları tarafından sağlanan imkanların son yıllarda özel bankalar tarafından da sağlanmaya başladığı kaydetti.
Özel bankaların imkanlarıyla çiftçinin yüzünün güleceğini ifade eden Şahin, TEB yetkililerine teşekkür etti.
(AHM-ÖK-Y)

05.02.2013 12:53:20 TSI

Editör: Wan Haber