Kütahya il ve ilçe ziraat odalarının Şubat ayı olağan toplantısı, Hisarcık ilçesinde yapıldı.
Hisarcık İlçe Ziraat Odası Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kütahya, Hisarcık, Aslanapa, Altıntaş, Çavdarhisar, Gediz, Simav, Tavşanlı, Dumlupınar, Domaniç, Emet İlçe Ziraat Odası Başkanları ve yöneticileri katıldı.
Kütahya İl ve İlçe Ziraat Odaları Aylık Koordinasyon Toplantısı'nda bölge üreticisinin sorunları masaya yatırıldı.
Çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantı Hisarcık Ziraat Odası'nda yapıldı.
Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, "İl Ziraat Odaları olarak her ay bir ilçede toplantı yapmaktayız. İlçe Ziraat Odaları başkanları ilçelerinde belirledikleri çiftçilerin sıkıntı ve sorunları bu toplantılarda gündeme getirerek yapılması gerekenler ve çözüm yolları konularında çalışma yapmaktayız. Toplantımızda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Çiftçi Kayıt Sisteminde(ÇKS) yaptığı taslak çalışmalar konusunda bilgi verildi. Kütahya'da bulunan plakasız römork ve traktörlerle ilgili yeni bir af çıkarılarak bu araçların kayıt altına alınıp plaka verilmesi için konunun gerekli birimlere bildirilmesi hususu benimsenmiştir. Ayrıca Simav ilçemizde bulunan ve çiftçiler tarafından kullanılan 18 bin dönüm göl arazisinin tapulama işlemi yapılarak kullanıcılara devredilmesi için girişimlerde bulunulması öngörülmüştür" dedi.
Kütahya il ve ilçe ziraat odaları toplantısına Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Tavşanlı İsmail Akpınar, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Altıntaş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başbunar, Gediz Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan, Emet Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Aslanapa Ziraat Odası Başkanı Şaban Yel, Çavdarhisar Ziraat Odası Başkanı Musa Özgül, Domaniç Ziraat Odası Başkanı Ahmet özoğul DSİ Kütahya Şube Müdürü ve Bölge Müdür Muavini Adil Sabancı, Simav Meyve Üreticileri Birlik Başkanı Hilmi Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğü ve Frig Fuarcılık yetkilileri katıldı.
Kütahya il ve ilçe ziraat Odaları toplantısı gündemdeki diğer konuların görüşülmesi ile sona erdi. Mart ayı toplantısının Gediz'de yapılması kararlaştırıldı.
(MU-EFE-

10.02.2013 19:25:09 TSI

Editör: Wan Haber