""


Urartu Otel’inde düzenlenen programda yemek öncesinde bir konuşma yapan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Van Şubesi yönetim kurulu üyesi M. Şerif Kayalık, odaya bağlı mühendislerin kaynaşması ve dayanışması amacıyla böyle bir programın düzenlendiğini belirterek, bu birlikteliğin önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Birlikteliğin güven, sevgi ve değerlerde ortaklaşma anlamını taşıdığını ifade eden Kayalık, “Bu birliktelik, ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ duygu ve coşkusunun devamı anlamındadır. Bu birliktelik, bizlerin ortak paydalarda bir araya gelebileceğimizin somut örneğidir” dedi.


Kentte meydana gelen depremlerde bazı üyelerden habersiz kaldıklarını dile getiren Kayalık, kimilerinin zorunlu olarak ili terk ettiğini, kimilerinin ise hayatlarına açılan yeni kapılara doğru yol aldığını söyledi. Kayalık, “En acısı ise M. Salih Göldaş ve Cengiz Çiftçi arkadaşlarımız depremde hayatlarını kaybettiler. Ben burada onlara Allahtan rahmet ailesine sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.


Kayalık sözlerini Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiriyle son verdi.


Konuşmaların ardından sahne alan Denge Meyman grubu tarafından seslendirilen şarkılarla mühendisler halay çekerek gecenin tadını çıkardılar. Program, Burhan Berken konseri ile son buldu.

Editör: Wan Haber