Adana'da 2 yıl önce dini nikahla evlendiği kadını sokak ortasında bıçakladığı için 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılıp, "15 yaşından küçük kıza zincirleme cinsel istismar" suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.
Bıçaklama olayı, 2 Ocak 2012 tarihinde merkez Seyhan ilçesi Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta meydana geldi. Erdi Z., bir süre önce kendisini terk eden nikahsız eşi D.H. (17) ile karşılaştı. İddiaya göre Erdi Z., eve dönme isteğini kabul etmeyen D.H.'yi 5 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Olaydan sonra tutuklanan Erdi Z. hakkında 'öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı.
3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Erdi Z., amacının öldürmek olmadığını belirterek, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi. Birlikte yaşadığı D.H. ile yöresel geleneklere göre düğün yaptıklarını anlatan Erdi Z., "Evde çeşitli nedenle tartışmalarımız oldu. Eşim küsüp babasının evine gitti. Ben olayın olduğu gün eşimi halasının kızı ile birlikte parkın yanındaki yolda giderken görünce konuşmak için yanına gittim. Beni tersleyip hakaret etti. Ben de kendimi kaybettim, onu bıçakladım. Kaç kez vurduğumu bilmiyorum. Amacım zarar vermek değildi" dedi.
Eşinin hakaretlerinden bıkıp baba evine döndüğünü anlatan D.H. ise, "Sokakta karşılaşınca 'Gel barışalım, evimize gidelim' dedi. Kabul etmedim. Israr edince de küfür edip, 'Benim seninle işim olmaz' dedim. O da bana vurmaya başladı. Gerisini hatırlamıyorum" diye konuştu.
D.H., sanıktan şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti, sanık Erdi Z.'yi 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca D.H.'nin Erdi Z. ile yaşamaya başladığında yaşının 15'ten küçük olmasından dolayı sanık Erdi Z. ile bu birlikteliğe iştirak eden aileler hakkında zincirleme cinsel istismardan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Mahkeme heyetinin şikayeti üzerine soruşturma yapan cumhuriyet savcısı, Erdi Z. hakkında 'zincirleme cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Davada, çocuk gelin D.H. ile Erdi Z.'nin anne ve babaları hakkında da çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçuna yardım etmekten 7'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan yaralama suçundan tutuklu sanık Erdi Z., "Biz uzun yıllar arkadaşlık yaptık. Birbirimizi sevdiğimiz için kaçtık, sonra da yöresel geleneklere göre düğün yaptık. Birçok kez kendi rızasıyla birlikte olduk. Ayrıca eşim bana yaşının büyük olduğunu söylemişti" dedi.
Çocuk gelin D.H., bu davada da sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, D.H.'nin yaşının araştırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. D.H.'nin yaşı evlendiklerinde 15'ten büyük çıkarsa suç şikayete bağlı olduğu için dava düşecek.
(FKE-CC-Y)

25.01.2013 15:15:09 TSI

Editör: Wan Haber