Kocaeli'nde Zimbabweli bir öğrenci, bindiği minibüs şoförünün kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise şikayette bulundu. Yakalanan minibüs şoförü gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre üniversiteler arası öğrenci değişim programı ile bir ay önce Zimbabwe'den ilimize gelen ve 15 gün Kocaeli Üniversitesi öğrencileri tarafından misafir edilen M.C. (22), Kuruçeşme'den Halkevi'ne gitmek için minibüse bindi. Genç kız, Türkçesi çok iyi olmadığı için 'Halkevi' yazan kağıdı şoföre verip orada inmek istediğini söyledi. İddiaya göre minibüs şoförü Turgay D.(55) Halkevi'ni geçip daha yollarının olduğunu söyleyerek Sanayi mevkiinde gitti. İddiaya göre burada şoförün elle tacizine uğrayan genç kız çığlık atıp yardım istedi. Kızın çığlıklarının duyulacağından korkan şoför, M.C.'yi Halkevi'ne götürüp bırakarak uzaklaştı.
Zimbabweli M.C., arkadaşları aracılığıyla hemen polise giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Parkı'nda minibüsünde gözaltına alınan şoför, polise ifade vermeyi reddetti. Zanlı, biten işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(NA-MA-GS-Y)

19.01.2013 10:05:25 TSI

Editör: Wan Haber