Görme engellilerin okuyabilmesi için kabartma harflerle kartvizit bastıran ve "Kartlarınız Engelsiz Olsun" kampanyası başlatarak, tüm kamu yöneticilerine bu konuda çağrıda bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, görme engelli derneklerin taktirini kazandı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da destek verdiği kampanyayı çok anlamlı bulan Altı Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı, "Çok güzel ve yeni bir gelişme. Görme engelliler kimseye ihtiyaç duymadan başkana ulaşabiliyor. Bu bizim elimiz ayağımız. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Aldırmaz'ın duyarlılığını hepimiz biliyoruz. Çünkü o içimizden biri, abimiz, büyüğümüz. Bu nedenle biz çok şanslıyız. Çünkü böyle bir belediye başkanımız var. Kendisinin önümüzdeki dönem de başkan olmasını istiyoruz" dedi.
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şube Başkanı Ediz Mut da, duyarlılığı için Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.
Zihni Aldırmaz'ın uygulamasının tüm kamu yöneticilerine örnek olmasını dileyen Ediz Mut, "Aynı uygulamanın takvim, dergi gibi çalışmalarda da yapılması bizim için çok yararlı olur. Başkanımız Zihni Aldırmaz'a çok teşekkür ediyorum. Çok duyarlı bir davranış" şeklinde konuştu.
(ADN-Y)

05.12.2012 12:54:17 TSI

Editör: Wan Haber