Eskişehir'de SOMET Zihinsel Gelişim Derneği aracılığı ve Cardin Concept yardımı ile yaptırılan mobilya atölyesinde zihinsel engeli öğrenciler tarafından mobilya üretilmeye başlandı.
Cardin Concept'in büyük pay sahibi olduğu projede, kısa süre önce büyük bir adım atarak SOMET Zihinsel Engelliler Mobilya Atölyesi kurulmuştu. 10 zihinsel engeli vatandaş için burada eğitim verildi ve mobilya ustası sıfatı kazandırıldı. Öğretmenleri ile birlikte uygulamalı mobilya üretim dersi alan zihinsel engelli öğrenciler, öğrendiklerini el becerileri ile destekleyerek ilk mobilyalarını üretti.
Cardin Concept Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Teker, zihinsel engelli mobilya ustalarının ürettiği ürünleri görmek için SOMET Zihinsel Engelliler Mobilya Atölyesi'ni ziyaret etti. Teker, proje hakkında bilgiler verdi. Başkan Teker, projenin engelli vatandaşlara olan faydasına değinerek, "Bu atölyede zihin engelli vatandaşlarımızın ürettiği mobilyaları biz satın alıyoruz ve onlara destek oluyoruz. Onlar hem hayata atılma anlamında büyük bir adım atmış oluyorlar, hem de para kazanarak emeklerinin karşılıklarını alıyorlar" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Teker, konuşmasının ardından atölyeye girerek yapılan ürünleri inceledi. Atölye öğretmenlerini verdikleri başarılı eğitim konusunda tebrik eden Teker, engelli mobilya ustalarıyla konuşarak onları da tebrik etti.
(FS-HÖ-MŞ)

21.12.2012 15:45:48 TSI

Editör: Wan Haber