Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zihinsel engelli gençler için açılan resim kursu ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Zihinsel Engelliler Derneği Salonu'nda açtığı kursun öğretmenliğini Yasin Ürüçoğlu ve Banu Ürüçoğlu yaparken kursa 12 genç katılıyor.
Zihinsel engelli gençlerin anneleri için Mis Sabun Kursu açan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü şimdi de gençler için resim kursu açtı. Hayal ettiklerinin resimlerini yapan zihinsel engelli gençler mutlu olurken temmuz ayına kadar devam edecek kursta hazırlanan resimler de yaz aylarında sergilenecek. Hazırlanan resimler de bir odada sergilenmeye başlandı. Zihinsel engelli gençlerin mutlu olduklarını anlatan kurs öğretmeni Yasin Ürüçoğlu, "Eşimle beraber resim dersi veriyoruz. Sulu boya veya tuvallere resimler yapıyoruz. Çocukların gelişimi için çok yararlı oluyor. Zamanlarını çok iyi değerlendiriyorlar. Festivalde sergi açacağız. Üretilen eserlerin satışı da gelir olacak" dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de,"Zihinsel engelli annelerine Mis Sabun Kursu açtık. Şimdi ise gençlerimiz için resim kursu açıldı. Bu şekilde el becerilerini geliştirerek güzel vakit geçiriyorlar" dedi. Zihinsel engelli gençler de resim yapmaktan mutlu olduklarını söylediler.
(FT-SŞ)

16.01.2013 13:53:15 TSI

Editör: Wan Haber