İzmir'de oturan bir kişi, epilepsi hastası oğlu İ.B.(15)'nin hırsızlıktan sabıkalı kişilerin yönlendirmesiyle hırsızlık yapmasına tepki gösterdi. Talihsiz baba, bu kişilerin bulunup adalete teslim edilmesini istedi.
Bornova ilçesi Mevlana Mahallesinde yaşayan 4 çocuk babası Ş.D (41), yüzde 58 zihinsel engelli oğlu İ.B'nin mahallede bulunan hırsızlıktan sabıkalı kişilerce yönlendirildiğini iddia etti. Çocuğunun engelli raporu olduğunu söyleyen baba, oğlunun kim ne derse onu yaptığını ve bunu bilen sabıkalı kişilerin suç işleyip suçu oğlunun üstüne attığını ve suçluların serbest kaldığını söyledi. "Ben bu çocuk yüzünden her gün evimize polis gelmesinden bıktım. Oğluma bir gün bir şey yapacaklar diye korkuyorum" diyen baba, zanlıların bir an önce yakalanmasını istedi.
En son geçen Pazartesi saat 02.30 sularında, oturdukları apartmanın bacanağı F.E'ye ait evin birinci katına hırsız girdiğini ve dairede oturan kiracı Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisi Y.Ç.(24)'ye ait dizüstü bilgisayarın çalındığını söyleyen baba, İ.B'nin ağzını aradığında hırsızlığı kendisiyle birlikte iki kişinin yaptığını itiraf ettiğini söyledi. Daha sonra çocuğunu Işıkkent Polis Merkezi'ne götüren baba Ş.D, oğlunun suçu işleyen kişilerden korktuğu için hırsızlık suçlamasını üzerine aldığını ifade etti. Hırsızlık yapan iki şahıstan R.D'nin dizüstü bilgisayarı alıp sattığını ve çocuğuna "Eğer yakalanırsam merak etme. Zihinsel engelli olduğun için sana bir şey yapmazlar" dediğini ve çocuğunun da buna inandığını söyledi. Acılı baba çocuğunun başkaları tarafından kolay yönlendirildiğini bu nedenle de sık sık ev değiştirdiğini söylerken, yetkililerden asıl suçluların bulunması için yardım istedi.
(TG-HO-Y)

14.01.2013 09:40:17 TSI

Editör: Wan Haber