Zihinsel Engelli Çocuklar Derneği (ZİHİNDER) üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engelli çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
Kısa bir süre önce, 200 engelliye mesleki eğitim verecek 32 derslikli okul yapımı için kolları sıvayan ZİHİNDER, Engelliler Günü'nde de engellileri ve ailelerini unutmadı. Dernek üyeleri ve engelliler ile birlikte yakınlarının katıldığı kahvaltıda, sıcak görüntüler yaşandı.
Burada yaptığı konuşmada, zihinsel engelli çocukların meslek edinmeleri, toplumda üreten ve kendine yeten bireyler olabilmeleri için projeler ürettiklerini ifade eden Dernek Başkanı Ketayün Büyükbeşe, "Engelli çocuklarımızın toplumsal yaşama uyum sağlamaları için bir eğitim ve öğretim yuvasını ilimiz ve bölgemize kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çocuklarımızı acıyarak topluma kazandıramayız. Bu çocukların dünyaya engelli olarak gelmeleri ne kendilerinin ne de anne babalarının tercihi. Onları toplumdan soyutlamayalım. Ailelere bu anlamda büyük görev düşüyor. Çare yalnız eğitimdedir. Bu çocukların eğitim alabilmeleri, mesleki bir şeyler öğrenebilmeleri için protokolünü imzaladığımız okul, çok kapsamlı olacak. Okulda kendilerine mesleki eğitimin verileceği bölümler olacak. İnşallah bunu hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bitireceğiz" şeklinde konuştu.
Engelli çocukların ailelerine yönelik seminerler ve eğitimler düzenlediklerine dikkat çeken Büyükbeşe, "Engelliler bugün yapılan çalışmalarla birlikte pek çok hakka sahipler. Biz de dernek olarak aileleri ziyaret ederek, bu haklar konusunda onları bilinçlendirme gayreti içerisindeyiz. Onların sıkıntılarını paylaşıyor, yol göstermeye çalışıyoruz. Amacımız engelli çocuklarımızın da kendi ayakları üzerinde duran bireyler olabilmeleridir" dedi.
Programın sonunda, engellilere yönelik eğitim veren Abdulkadir Konukoğlu İş Okulu'nda tamamı engelli çocukların hazırladığı ürünler satışa sunuldu.
(HD-SO-Y)

06.12.2012 13:33:22 TSI

Editör: Wan Haber