Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Kış Sporları Turizm Merkezinde bazı parsellerin turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilerin yatırımına sunulduğunu söyledi.
Zigana Kış Sporları Turizm Merkezinde 2 Nolu Özel parseldeki bin 900 metrekare yüzölçümlü, 95 metrekare kapalı inşaat alanı günübirlik tesis amacıyla, 3 Nolu Özel parseldeki 14 bin 500 metrekare yüzölçümlü 200 yatak kapasiteli alan Otel Yatırımı Amacıyla, 6 Nolu Özel Parseldeki 4 bin 200 metrekare yüzölçümlü 210 metrekare kapalı inşaat alanı günübirlik tesis yatırımı amacıyla müteşebbisin yatırımına açıldığını ifade eden Yalçın, "Bu konuda, Bakanlığımızca hazırlanan "2013/1 Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi Duyurusu,Şartname ve Tahsise konu parsellere ilişkin bilgiler" www.kulturturizm.gov.tr adresindeki web sitesinde yayımlanmaktadır. Yatırımcılar için son başvurular 15.03.2013 tarihinde sona erecektir. Girişimcilerin Tahsis Şartnamesi gereğince istenilen bilgi ve belgeleri Bakanlık Genel Evragı, (Turizm Bürosu AG Katı) İsmet İnönü Bulvarı NO : 5 06100 Emek-Ankara adresine elden teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca girişimciler ayrı, ayrı dosya başvuru dosyası hazırlamak kaydıyla birden fazla parsel için müracaat edebilirler." dedi.
Şehrin ekonomik gelişmişliğine katkı sağlamak için turizm sektöründe eğitim ve tanıtımın yanında yatırımın da şart olduğunu vurgulayan Yalçın, "Yatırım olmadan gelişim olmaz. İl içindeki ve il dışındaki girişimcilerimizi özellikle Zigana Kış Sporları Turizm Merkezinde ve bilahare Çakırgöl Kış Sporları Turizm Merkezinde yatırım yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.
(RE-ÖS-Y)

13.02.2013 14:39:01 TSI

Editör: Wan Haber