Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağında, SODES projesi kapsamında kayak şenliği yapıldı.
Zigana Gümüş Kayak tesislerinde yapılan şenlikte 200 ilkokul öğrencisi kampa alınarak eğitim verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Doğa Sporu Kayak" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca yarışma da yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve proje koordinatörü Burhanettin Kaya'nın iki gün boyunca iştirak ettiği programda eğitimde başarılı olan öğrenciler arasında slalom, büyük slalom ve süper C kategorilerinde yarışmalar yapıldı.
İl Müdürü Aslan, yarışmalar sonucunda Gümüşhane'yi temsil edecek sporcuların belirlendiğini belirterek şenliğe katılımdan çok memnun kaldıklarını söyledi. Şenliğin hafta sonu olması dolayısıyla katılımın çok fazla olduğunu dile getiren Aslan, "Gelen kayakçılarımız, sporcularımız ve vatandaşlarımız kayabilmek için adeta sıra beklediler. Katılım bizleri çok mutlu etti. Herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Yarışmaların büyükler, yıldızlar, küçükler ve minikler kız, erkek kategorilerinde yapıldığını kaydeden Aslan, sporcuların anne, baba ve yakınlarının da katılmasının büyük bir moral desteği olduğunu belirterek, proje kapsamında yeni kurulan baby lift tesisinin de hizmete girdiğini söyledi.
Kış sezonu boyunca çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Aslan, okulların ara tatilinde de kayak eğitim çalışmalarında sporcu sayısının artacağına inandıklarını belirterek, "Ülkemizde yapılacak olan yarışmalarda ilimizi temsil edecek olan sporcularımıza Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz olarak başarılar diliyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz." Dedi.
(RE-ÖS-Y)

14.01.2013 15:49:10 TSI

Editör: Wan Haber