Fenerbahçe'nin yeniden kadrosuna kattığı Reto Ziegler, ayrı kaldığı dönemlerde bile aklının hep Fenerbahçe'de olduğunu ve Fenerbahçe'yi hep yakından takip ettiğini söyledi.
Sarı-lacivertlilere Juventus'tan kiralık olarak gelen Ziegler, sağlık kontrolünden geçtiği Liv Hospital'da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ziegler, diğer Türk takımlarından da teklifler aldığını ancak Fenerbahçe'de olduğu için mutlu olduğunu ve bu camiaya uzun yıllar hizmet etmek istediğini söyledi. Taraftarla yeniden buluşmak için sabırsızlandığını belirten Ziegler, yeni dönemde 33 numaralı formayı giyeceğini de sözlerine ekledi.

"YUVAYA DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM"
Ziegler, Fenerbahçe'ye duyduğu özlemi dindirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Fenerbahçe'ye dönmek benim için önemli bir hedefti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok açık yüreklilikle bir şey söylemek istiyorum. Ruhum ve kalbim her zaman Fenerbahçe'deydi, ruhum ve kalbim Fenerbahçe'de kalmıştı. Yuvaya döndüğüm için mutluyum. Aklım ve kalbim hiç bir zaman Fenerbahçe'den ayrı olmadı, yakından takip ettim" dedi.
Takımın hedefleri hakkında ise Ziegler, "Önümüzde ciddi bir süreç var, 3 kulvarda iddiasını sürdüren bir Fenerbahçe var ve hedefler için de kaliteli bir kadro var. Şimdi bu kadroya Emre, ben ve Webo dahil oluyor. Tüm bu takviyelerle çok daha iyi bir Fenerbahçe olacak" yorumunda bulundu.

"İSTANBUL'A DÖNMEKTEN AYRICA MUTLULUK VERCİ"
İstanbul'a dönmekten ayrıca mutlu olduğunu vurgulayan başarılı futbolcu, "Türkler daha iyi bilir İstanbul, dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Bu güzel şehre dönmek, benim için ayrıca mutluluk verici. Şehirden öte ben Fenerbahçe'yi, formayı çok özledim. Pazar günü tamamen dolu statta taraftarlarla karşılaşmayı umut ediyorum. Onlar bana her zaman destek verdiler. Benim her zaman 1. sırada özlem duyduğum Fenerbahçe taraftarı oldu" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ TEMASA GEÇTİLER ANCAK SOMUT OLARAK BİR ŞEY OLMADI"
Fenerbahçe'den ayrı kaldığı dönemlerde Türk takımlarından transfer teklifleri aldığını aktaran
Ziegler, "Geçen sezonun sonu aslında dönmeyi çok istemiyordum, kalmayı istiyordum. Takım arkadaşlarım da bu isteğimi biliyorlardı. Ama futbolda her zaman istedikleriniz olmuyor. Şartlar öyle değildi. Uygun şartlar şu anda oluştu ve ben bunun mutluluğunu yaşıyorum. Geçen süreçte Galatasaray ve Beşiktaş'ın ilgileri oldu, temasa geçtiler ancak somut olarak bir şey olmadı. Ben profesyonel bir futbolcuyum. Somut bir şey olsaydı gider miydim? Bilmiyorum ama sarı lacivert renklere dönmekten ve bu şansın bana verilmesinden çok mutluyum. Benim de hedefim bu forma altında uzun yıllar bu kulübe bu camiayı hizmet etmek" diye konuştu.

"ÇOK KALİTELİ BİR KADROMUZ VAR, ŞAMPİYON OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"
Bu sezonki şampiyonluk yarışını kazanacaklarını savunan Ziegler, "Geçen sezon kıyasıyla bir yarış oldu. Bu yarış sürecinde çok da fazla rakibimizin durumuna bakmadık, daha çok kendi durumumuza baktık. İşi sonuna kadar getirdik kıl payı hedefi kaçırdık. Çok üzücüydü. Bu sene rakibimize saygı duymakla beraber, ben çok fazla rakibimizle ilgilenmek istemiyorum. Ben inanıyorum ki çok kaliteli bir kadromuz var geçen sezonki şampiyonluk yarışında sonlara doğru gösterdiğimiz mücadeleyi bu sene de gösterirsek şampiyon olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"FİZİK OLARAK İYİ DURUMDAYIM"
Kendi fiziksel durumu ve takım içindeki rekabet hakkında da konuşan Reto Ziegler, "Fizik olarak iyi durumdayım. Moskova takımıyla sert bir hazırlık kampından geçtim, daha da hazır duruma geleceğim. 27 yaşındayım kariyerimdeki en verimli yılları Fenerbahçe'yle yaşayacağım. Rekabet hakkında ise tüm futbolcular Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele ediyor. Başımızdaki hocamız takım için en sağlıklısı neyse o kararı verecek. Ben de kendi performansımı artırıp takım için faydalı olmaya çalışacağım" ifadesinde bulundu.

"BÜYÜK FENERBAHÇE TARAFTARINI HER ZAMAN YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUM"
Sarı-lacivertli taraftarla seslenen Ziegler, "Onları, büyük Fenerbahçe taraftarını her zaman yanımızda görmek istiyorum. Ancak onlar yanımızda olduğu zaman başarılı olabiliriz. Onlar stadı doldurursa şampiyon oluruz. Büyük Fenerbahçe taraftarıyla buluşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" açıklamasında bulundu.
Forma numarası olarak 33'ü seçtiğini de söyleyen Ziegler, "3 rakamı benim için her zaman uğurlu rakam olmuştur. Geçen sezon Fenerbahçe'de ve İsviçre Milli Takımı'nda da 3 numaralı formayı giyiyordum. Şimdi 3 dolu olduğu için 33'ü giyeceğim" ifadelerini kullandı.
Takım arkadaşlarına olan özlemini de vurgulayan Ziegler, "Takım arkadaşlarımı çok özledim onlarla bir araya gelmek istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
(BH-EYB-S)

01.02.2013 14:54:57 TSI

Editör: Wan Haber