Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi Toplantısı'nın 4'üncüsü Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın başkanlığında yapıldı. Vali Altıparmak, götürülen hizmetlerden sonra Zeytinköy'ün ikliminin, havasının, konutlarının görüntüsünün değiştiğini belirterek, "Gelinen noktayı azımsamamak lazım" dedi.
Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, belediye yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatları doğrultusunda ilki Ağustos 2010 tarihinde başlatılan Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi'nin dördüncü toplantısında projenin sekretaryasını yürüten İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi.
Sunumun ardında gazetecilerin sorusu üzerine kısa bir değerlendirme yapan Vali Altıparmak, Zeytinköy'de iklimin değişmeye başladığını söyledi. Zeytinköy'e yapılan yeni okul ve açılan yeni yolların değişim getirdiğine değinen Vali Altıparmak, "Oradaki insanlarımız da eğitim alabilir. O bölge de hizmet alabilir. Buradaki arsalar da kıymetlidir. Değerlendirilebilir gibi birçok zihni dönüşüm yaşandı. Bu dönüşüm içinde çocuklarımız şehirle daha entegre oldu, kaynaştı" dedi.
Ulaşılamaz girilemez denilen yerlere yeni yollar açıldığını, götürülen hizmetlerden sonra Zeytinköy'de arsaların değerlendiğini kaydeden Vali Altıparmak, "Bölgeye müteahhitler girmeye başladı. 40-50 bin liraya satılmayan daireler şu an 140-150 bin lira. Yeni yapılanlar 300 bin lira civarında. Mahallenin iklimi, havası, konutların görüntüsü değişiyor.Yeni konutlar hızla yükseliyor. Gelinen noktayı azımsamamak lazım" diye konuştu.
Toplantı Vali Altıparmak'ın değerlendirmesinin ardından basına kapalı devam etti.
(İA-SK-Y)

21.01.2013 17:20:51 TSI

Editör: Wan Haber