Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Zeytinada köyünde D-400 karayolunun kenarına dökülen atıkların esrarını çözmek için Antalya Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.
İlçe Sağlık Müdürlüğünün olay yerinde inceleme yaptıktan sonra resim ve görüntülerle durumu bildirdiği İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelecek olan ekip atıklardan numune alacak. Alınacak numunenin tahlilinden sonra atıkların çevreye ve sağlığa zararlı olup olmadığı konusunun netlik kazanacağı bildirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı, yaptığı incelemenin ardından aynı atıkların birden fazla noktaya döküldüğünü tespit etti. Atığın kimler tarafından ne amaçla döküldüğüne ilişkin bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Zeytinada köyü D-400 Karayolu kenarına, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kamyonlarca atık dökülünce, köy sakinlerinde korkuya neden oldu. Yaklaşık bir hafta önce dökülmeye başlanan atıklardan dumanların yükselmesi ve mavi yeşil renklerde sıvıların akması köy sakinlerinin endişesini artırdı. Atıkların ne olduğunu anlamayan köy halkı yetkililerden yardım istedi.
(AMT-SK-HO-Y)

30.01.2013 13:19:32 TSI

Editör: Wan Haber