YÜKSEKOVA - HDP'nin Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Yüksekova'da seçim bürolarının açılışına katıldı. Öğle saatlerinde yüzlerce araçla eşliğinde Şakitan köprüsünde karşılanan adaylar, ilçe girişinde bulunan Ziraat Bankası önünde binlerce yurttaş tarafından karşılandı. Kitle, buradan HDP ilçe binasına kadar “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır halk burada”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları eşliğinde yürüdü.

HDP ilçe seçim binasının açılışını yaptıktan sonra açılış törenine katılan binlerce kişi bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra adaylar seçim bürosu önünde seçmenine hitap etti. Bu esnada Hakkari milletvekili aday adaylığı için başvuran tüm adayların isimleri anons edilerek teşekkür edildi.

ZEYDAN: YILLARCA BİZİ KULLANDILAR

Adaylardan Abdullah Zeydan, yurttaşların kendilerini görkemli karşılamalarının şehitler ve önderliklerine olan bağlılıktan kaynaklandığını belirterek, “Kürtlerin kaderi hiç bir zaman Kürtlerin elinde olmadı. Araplar, Farslar, Almalar, Türkler ittifak olmayan Kürtlerin kaderini belirlediler. Ama bugün Amara’dan doğan güneş ve halkımızın görkemli direnişi ile gerillanın göğsünde oluk oluk akan kan sayesinde Kürt'ler de kendi kaderini belirleyecek ittifakı sağlamıştır. Yıllarca bizi kullandılar, bizi korucu yaptılar, içimize ajanlarını yerleştirerek yıllarca bizi bir birimize öldürttüler. Bizi kendilerine mahkum ettiler. Buradan tüm dünyaya haykırıyorum; artık Kürdü kürde kırdıramayacaksınız. Yıllarca kardeşlerimizi akrabalarımızı bırakıp, açık ve gerçekçi söylüyorum uşaklık yaptık. Bugün başka partilerde siyaset yapan insanlara sesleniyorum, biz artık uşaklık yapmayacağız, siz de yapmayın. Sizin tırlarla, Kürtlerin boğazını kesmesi için İŞID militanlarına yardım gönderdiğinizi gördük. Ahd olsun ki Kürt halkı olarak bunu sizin burnunuzdan çıkaracağız. Kürt gençleri destansı direnişleriyle Kobanê'nin düşeceğini söyleyen Erdoğan’ın isteğini kursağında bıraktılar. Erdoğan buradan milletvekili istiyor ama Erdoğan'ın bu isteği de kursağında kalacaktır" dedi.

galeri.png

AKDOĞAN: HEDEFİMİZ 3-0

Adaylardan Nihat Akdoğan ise Zagroslarda 13 devletin kurulduğunu belirterek, "Devlet Gever’de çok kirli oynuyor. 3 gün önce 6 insanımız baskınlarla tutuklandılar. KCK operasyonlarıyla 10 bin kadromuz cezaevine alınarak ‘bunları alırsak bitiririz’ dediler. Bitiremediler bundan sonra da bitiremeyecekler" dedi. Akdoğan hedeflerinin Hakkari'de 140 bin oy alarak 3-0 yapmak olduğunu söyledi.

IRMAK, ALA İLE VALİ'NİN TELEFON GÖRÜŞMESİNE DEĞİNDİ

HDP Hakkari Adayı ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak da, özellikle başta Abdullah Zeydan'ın sahiplenilmesine sevindiğini, kirli dedikoduların ortadan kalkmasına sevindiğini söyledi.

Efkan Ala ile Ağrı Valisi Musa Işın'ın telefon kayıtlarına değinen Irmak, “Eğer samimiyetinizi ispatlamak istiyorsanız, Efkan Ala ve sekreteri olan Musa Işın istifa edecek ve beraber gidecektir. Bu sürecin sağlıklı yürümesini istiyorsanız Ağrı olayını ve basına düşen bu görüntüleri araştırıp kamuoyuyla paylaşacaksınız. Aksi halde sizi ikiyüzlü ve yalancılıkla suçlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından adaylar DBP ilçe binasına geçerwek ilk önce Barış Anneleri'ne ardından MEYA-DER şubesine ziyarette bulundular. Burada kısa bir açıklama yapan HDP Milletvekili adayı Selma Irmak, Yüksekova halkının kendilerine gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ederek, "Bu millet için hizmet etmeye hazırız" ifadelerini kullandı. Irmak'ın konuşmasından sonra sözalan MEYA-DER temsilcisi Cengiz Ortaç ise adaylarının ziyaretinden duyduğu memnuiyeti dile getirerek, "Herkesin elini vicdanına koyması gerekir. Şehitlerimiz ailesi bize misastır. Bu miraslara sahip çıkmalıyız. Aksi halde mücadelenin anlamını kaybederiz" şeklinde konuştu. MEYA-DER ziyaretinden sonra DBP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Öznur Canan'ı makamında ziyaret eden vekil adayları ve beraberinde heyet, ardından bir taziyeye katıldılar.

galeri.png

Editör: Wan Haber