Torbalı Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu üyesi Cemil Zeybeker, bir bildiri yayınlayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Gece gündüz demeden, her türlü tehlikeyi göze alarak, zaman zaman çok kısıtlı imkanlarla haber peşinde koşan gazetecilerin gününü kutlayan Zeybeker, "Ulusal ve yerel basın, demokratik sistemin vazgeçilmez kurumlardan biridir. Basının özgür olmadığı, bir toplumda bireylerin neler olup bittiğinden haberinin olması mümkün değildir. Birinci görevi insanları bilgilendirmek, aydınlatmak olan basın, çoğu zaman halkımızın bilmediği zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde görevini yapmaya çalışmaktadır. Yazdığı yazılar yüzünden soruşturmalar geçiren, yazılarının muhatapları tarafından tehdit edilen, zaman zaman kaba kuvvete dahi maruz kalan gazetecilerimiz vardır" diye konuştu.

"YEREL BASINDA HABERCİLİK YAPMAK ÇOK DAHA ZOR"
Hakkını kendisinden başka savunacak bir kurumun olmadığını ifade eden Zeybeker, şöyle dedi: "Gazeteci her türlü zorluğa rağmen elde ettiği haberi, zamanında yetiştirebilmek için her zorluğu göze almaktadır. Yerel basında habercilik yapmak çok daha zordur. Gazetecilerimize, her ne kadar yetersiz olsa da, ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren, 212 Sayılı Yasanın kabulü sebebiyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü, yerel ve ulusal basınımızın tüm çalışanlarına kutlu olsun."
(CZ-ERG-Y)

10.01.2013 18:30:44 TSI

Editör: Wan Haber