Almanya'da ikamet eden bir kadın, Kastamonu'da harabe bir evde yaşam mücadelesi veren öz kız kardeşine, babalarından kalan evi paylaşmak için miras davası açtı.
Almanya'nın Steinhagen şehrinde yaşayan Nimet Çevik (67), Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde babalarından miras kalan ve 40 yıldır aynı evde oturan maddi imkansızlıklar içersindeki öz kız kardeşi 60 yaşındaki Emine Öztürk'e ortaklık davası açtı. İnebolu Sulh Hukuk Mahkemesine dava açan Nimet Çevik, kardeşinin evi boşaltmasını ve ardından harabe haldeki evin satılmasını talep etti.
Kardeşinin yaptıklarına anlam veremediğini belirten Emine Öztürk, "Ben 40 yıldır bu evde yaşıyorum. 10 yıldan fazladır da tek başıma oturuyorum. Eşim, 36 yıl önce vefat etti ve ardından oğlumu da kaybettim. 4 çocukla ortada kaldım. Pazarda, bahçede ektiğim sebze ve meyveleri ekerek çocuklarımı büyüttüm, okuttum. Bunun yanında Allah Rızası için annem ve babama bu evde yıllarca baktım. Babamda 'bize çok hakkın geçti. Senden başka bize bakan olmadı' diye evin yarısını bana bıraktı" dedi.
Almanya'da varlık içerisinde olan öz kız kardeşi Nimet Çevik'in ise babaları Mehmet Telle'nin kendisine bu evi nasıl miras bırakır diye hiddetlendiğini ve miras davası açtığını anlatan Öztürk, "Bu ev sürekli tamir ve onarım gördü. Kardeşim ne anneme ne de babama baktı ne de bu ev için bir kuruş para harcadı. Şimdi varlık içerisinde olmasına rağmen, 10-15 tane apartmanı bulunmasına rağmen beni sokağa atmak için, bu evden çıkartmak için dava açtı. Benim gidecek bir yerim yok. Sığınacak başka bir evim yok. Ben 40 yıldır bu evde yaşıyorum. Hiçbir sorun çıkmadı. Şimdi durduk yere bir inat uğruna öz kız kardeşim tarafından evimden atılmak isteniyorum" diye konuştu.
Öztürk'ün komşuları ise, babalarından kalma baraka ev için 10 kişiye miras davası açan Nimet Çevik'in evin değerinden fazla para harcayarak kardeşini sokağa atmak istediğini söylediler. Komşuları, ayrıca Çevik'in babası Mehmet Telle'nin mezardan çıkıp gelse bile davasından vazgeçmeyeceğini aktardılar.
Maddi imkansızlıklar içerisinde tek başına yaşam mücadelesi veren Emine Öztürk, satılığa çıkartılan evin diğer yarısını alacak maddi gücü olmadığını ve bu konuda yetkililerden yardım beklediğini kaydetti.
(Vİ-YHY-Y)

15.02.2013 13:21:55 TSI

Editör: Wan Haber