Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan'ın basında yer alan suçlamalarına cevap verdi.
Zenbilci, Özcan'ın açıklamalarına verdiği cevapta, "Benim hiçbir meclis üyesi ile sorunum olmadı. Sorunum Sarıçam'a yapılacak hizmetleri grup kararı alarak engelleyenlerle. Sarıçamlılara hizmetin gitmemesi için engel koyanlarla. Vurdukları prangalar çözülüp hizmet akışı başlayanca rahatsız oldukları gün yüzüne çıktı. Sarıçamlı hemşerilerim, bu hizmeti engelleyenleri iyi görmeli ve tanımalı" dedi.
Stratejik planda olduğu halde yapılmayan hizmet binasını örnek gösteren Özcan'ın açıkça hedef saptırdığını ifade eden Başkan Ahmet Zenbilci, açıklamasına, şöyle devam etti:
"Bir hizmetin yapılmasının planlanması ayrı bir şey, onun yapımına başlanması ayrı bir şey. Stratejik planın kabul edilmesi demek hizmet binasının yapımının önünde herhangi bir engel olmadığı anlamına gelmez. Biz 16 tane çöp kamyonu talep ettik. Daha temiz bir sarıçam için ihtiyacımız dedik. Buna engel olup 10 tane alım için yetki verdiler. Yol yapımı için 3 milyon lira (3 trilyon lira) 2010'da yetki aldık ve bunun karşılığı olan 200 bin metrekare kilit parke ve 200 bin metrede asfalt yol yapımında bulunduk. Hizmet binası için 1 Kasım 2011'de meclisten kredi kullanmak için yetki istedik. Bu aylarca sürüncemede bırakıldı. Bize zamanında kredi kullanma yetkisi verilmedi. Geride kalan 3.5 yıllık süre içinde 500 bin metrekare kilit parke yol ve kaldırım ile 400 bin metrekare asfalt yol yaptık. Bu yolların bir kısmını yeni yerleşim alanlarında bir kısmını da Yüreğirden Sarıçam'a 2009'da geçen Mehmet Akif Ersoy, Yıldırım Beyazıt, Yavuz Sultan Selim, Beyceli, Çınarlı, Çarkıpare gibi mahallelerde yaptık. Memurun kıdem ilerlemesi için alınması gereken rutin bir kararı bile grup kararı alarak engelleyenlere rağmen bu hizmetleri yaptık. Belediyemizin imkanları kısıtlı olmasına rağmen yaptık."

HİZMET BİNASI VE YOL YAPIMI İÇİN MECLİSTEN YETKİ ALDIK
Başkan Ahmet Zenbilci, Özcan'ın üç yıl boyunca grup kararı alarak hizmetin önüne set çekmesine vicdanen razı olmayan üç meclis üyesinin hizmetten yana tavır koyduğuna dikkat çekerek açıklamasın şöyle sürdürdü:
"Bu arkadaşlarımız 2012'inin Haziran ayında AK Partiye katılması ile hizmete vurulan prangalar çözüldü. Böylece 33 bin metrekare arsa üzerinde yapmayı planladığımız 11 bin metrekare kapalı alana sahip hizmet binası için 10 yıl vadeli 9 milyon liralık kredi kullanma yetkisi verildi. Bunun için 25 Aralık'ta ihale yaptık. İhalenin yasal süresi tamamlanma aşamasında. İhale şartı olarak 8 ay gibi kısa bir sürede hizmet binamız tamamlanacak 2013'ün son aylarında yeni hizmet binamızda Allah nasip ederse Sarıçamlı hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacağız. Ayrıca meclisimizin verdiği 2 milyon liralık hizmet aracı alımı için aldığımız yetkiyi de kullanarak peyder pey araçlarımızı alıyoruz. Şu ana kadar 6 hizmet aracı alındı. İki çöp arabası ile bir süpürücü ve dört adet daha hizmet aracı için Devlet Malzeme Ofisine sipariş verildi. Yine 7 milyon liralık asfalt ve kilit parke yapımı için yetki aldık. Bunun karşılığı olarak da Tüpraş Genel Müdürlüğünden 3.5 milyon liralık asfalt malzemesi alıyoruz. 0-5, 0-20 ve 15-25 ebatlarında 986 bin 900 TL'lik de mıcır, stabilize alımı yapıyoruz. Bir milyon 340 bin TL'lik 8'lik kilit parke, 6'lık kilit parke ve 20'lik bordür taşı için ihale yapıldı. Tüm bu hizmetler yapıldığında Sarıçam'ın yüzde 90 yol sorununu çözüyoruz. Bu hizmetlerin yapılması veya yapılacak olması bile anlaşılan birilerini ürkütmüş ve korkutmuş. Korkmalarına gerek yok. Çünkü bu paralar Sarıçamlıya hizmet için kullanılıyor. Halkımız bunu görüyor. Bu eleştiriyi yapanlarda Sarıçam'da siyaset yapıyorsa bunları görmüş olması lazım."

"HİSSE SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ"
Sarıçam'da yüzlerce hisseli arsa sahibinin sorunlarının çözümü için yapılan tüm girişimlerin MHP grup kararlarına takıldığını belirten Başkan Ahmet Zenbilci, "Bizden çok önceki dönemlerde hatta Yüreğir Belediyesi döneminden bu yana ilçemizde yüzlerce vatandaş belediyelerden arsa almış hatta parasını bile ödemiş, ancak tapu alamamış. Veya imar uygulamalarından kaynaklanan hisse sorunu yaşamış ve tapu alamamış mağdur vatandaşların bu mağduriyetinin giderilmesini istedik. Bunu aşmada bile sorunlar yaşadık. Bu insanların mağduriyetinin giderilme, belediyemizin de gelir elde etmesinin acaba kime ne zararı var? Vatandaşın parasını 15-20 yıl önce ödediği arsasının tapusunu almasının, belediyenin de vergi alacağını tahsil etmesinin ne sakıncası var bunu anlamış değiliz. Yine belediyeye ait arsa satışı şuana kadar yapmadık. Böyle bir uygulama yapıldığında MHP'nin belediye encümenindeki meclis üyelerinin gözü önünde yapılacak. Belediyenin daha çok hizmet etmesi için gelir elde edecek bir takım argümanları kullanmasından daha doğal ne olabilir?" diye konuştu.
(ADN-Y)

20.01.2013 10:50:20 TSI

Editör: Wan Haber