"Kutsal Su Zemzem/Zübeyde Su Yolu" belgeselinin yönetmeni Dursun Özden, bir Japon bilim adamının yaptığı araştırmada zemzem kristallerinin çan sesinde karardığının, ezan ve Kuran sesinde ise parladığının ortaya çıktığını söyledi.
Yapımcı ve yönetmen Dursun Özden, 3 yıl önce başladıkları belgeselin çekimlerinin durduğunu ve destekleyici bulunamadığı için ara verildiklerini söyledi. Destek verilmesi halinde belgeselin çekimlerine yeniden başlayacakları dile getiren Özden, belgeselde ilginç araştırmaları ortaya koyduklarını belirtti. Özden, "Zemzem suyunun hidrojeolojik ve kimyevi özelliği ile sırrını çözmek için yola koyuldum. Zemzem duyunun çıktığı kaynağı görüntüledik. Çıktığı yerde zemzem suyu 37 derece ve ilk çıktığı yerden 5 kilometre ötelenerek bir yeraltı sistemiyle tüm insanlığa arındırılarak sunulmaktadır" dedi.
Japon bilim adamı Dr. Masaru Emoto'nun, zemzem kristallerini mikroskop ortamında incelediğini belirten Özden, "Zemzem kristallerinin, tını ve melodilerle farklı özellikler kazandığı ortaya çıktı. Zemzem kristallerinin çan sesinde karardığını ve ezan, Kuran sesinde ise daha netleştiğini ve ortasında Kabe'ye benzer bir doku oluştuğunu belgeledi" diye konuştu.
Özden, Alman bilim adamı Dr. Knut Pfeiffer'ın ise zemzem suyunun mayalama özelliğinin bulunduğunu ortaya koyduğunu açıkladı. Özden, "Bir bardak zemzem suyunu bir kova normal suyun içine attığında suyun tamamının zemzem suyuna dönüştüğünü ortaya çıkardı" şeklinde konuştu.
UNESCO'nun Çin'de yapacağı su medeniyeti toplantısına Türkiye'yi temsilen davet edildiğini anlatan Özden, "Zemzem belgeselinin İngilizce versiyonunu orada göstereceğiz. Ama ne yazık ki Türkiye'yi temsilen davet edildiğim bu toplantıya, tıpkı zemzem suyunun yapımında olduğu gibi destek bulamadım ve toplantıya katılamıyorum. Bu beni çok üzüyor" dedi.
(Cİ-ÇK-Y)

04.01.2013 16:10:12 TSI

Editör: Wan Haber