Aziziye Belediyesi kış mevsiminin ortasında çiçek dikimi yapıyor. Belediye önümüzdeki yaz sezonunda da ilçeyi çiçek bahçesine çevirecek çalışmalara başladı. Sonbaharda ve kış mevsiminde dikilen meilland gülleri ile yaz mevsiminde Aziziye çiçek açacak. Yaz sezonunda park, bahçe, kavşak ve refüjlerin çiçek bahçesini dönüştüğü ilçede, bu yaz sezonunda bina boşlukları da çiçek bahçesi gibi olacak.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçeyi güzelleştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda özellikle kavşak ve refüjlerde açan meilland güllerinin bu yaz sezonunda Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi'ndeki bina boşluklarında da açacağını ve caddenin çiçeklerle donatılarak, çağdaş bir çehreye bürüneceğini belirtti.
ZEMHERİDE ÇİÇEK DİKİLİYOR
Yaz-kış demeden ilçeyi güzelleştirmek için çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Cengiz, "Kış mevsiminin ortasında bulunmamıza rağmen bir yandan karla mücadele çalışması yapıyor, diğer yandan önümüzdeki sezona hazırlanıyoruz. Geride bıraktığımız yaz sezonunda Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi'ndeki bina boşluklarında çalışmalar yaptık. Bordürlerini değiştirerek, çitlerle çevirdik. Şimdi İstanbul'dan temin ettiğimiz meilland güllerinin dikimini yapıyoruz. Yaz sezonunda kavşak ve refüjlerde açan kırmızı güller, artık bina boşluklarında da açacak. Milli Egemenlik Caddesi bu yaz sezonunda daha çağdaş bir görünüme kavuşacak." dedi.
AZİZİYE ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNECEK
Park, bahçe ve çevre düzenlemelerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkanı Cengiz, yılda ortalama 4-5 bin adet ağaç, 20 bin civarında mevsimlik çiçek ve 4 bin adet meilland gülü ile lale soğanı dikimi gerçekleştirdiklerini vurguladı. Geride bıraktığımız yaz sezonunda iki yeni park ilçeye kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Cengiz, "Ilıca Yavuz Selim Mahallesi ile Dadaşkent Abdulhamit Han Mahallesi'ne tam donanımlı iki yeni park yaptık. Parklarda, yürüyüş yolları, oturma bankları, kamelyalar yapıldı, önümüzdeki yaz sezonunda da çocuk oyun gruplarını yapacağız. Ağaç ve çiçeklendirme çalışmalarımız sürecek. Gerek Ilıca'da ve gerekse Dadaşkent'te ihtiyaca binaen güzel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak güzel ilçemizi hak ettiği noktaya taşıyoruz. Aziziye'yi parkı, bahçesi, caddesi, sokağı ve yeşil alanlarıyla örnek bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz." diye konuştu.
(ERZ-AT-Y)

21.01.2013 11:43:07 TSI

Editör: Wan Haber