Her geçen gün tüketimi artan doğal olarakta üretimi de artan Akıllı Telefon pazarı büyümeye devam ediyor. Bazılarına göre akıllı telefon bazılarına göre ise zeki telefon olarak adlandırılan bu cihazların pazarında sev büyüme görülüyor. GFK Retail and Technolohy‘nin son araştırmasına göre müthiş bir büyüme söz konusu.

GFK Retail and Technolohy‘nin yaptığı araştırmalara bakılacak olursa 2015 yılında da akıllı telefon pazarı büyümesini sürdürecek. Akıllı telefon dünyasında 2015 yılında gerçekleşecek olan bu büyüme Afrika ve Asya için %6 kadar olacak iken Avrupa ile Amerika için bu büyüme oranı %2 kadardır. Büyüme tahminlerine göre akıllı telefon ve tablet pazarı %1,5 oranında genel olarak büyüyecek ve 860 milyar dolar değerinde bir sektör haline gelecektir.

Bu büyüme değerine bakılacak olduğunda akıllı telefon pazarının aslında duraksama dönemine girdiğini söylememiz mümkündür. Kullanıcılar genel olarak akıllı telefon ve tablet sektöründe ki ürünlere doymuş durumdalar ve fiyatların genel anlamda düşmesi gerektiğini düşünüyorlar. Bu sebeple 2016 yılı içerisinde akıllı telefon üreticilerin amiral gemi modellerinde ciddi anlamda fiyat düşüşü olabileceğini söylemek gayet mümkündür diyebiliriz. Akıllı telefon sektörüne olan ilgi yavaş da olsa duraksamaya girerek kullanıcıların bu sektöre, pazara olan ilgisi yüksek fiyatlar sebebi ile de düşmüş, heveslerini almış olduğunu göstermektedir. Bakalım akıllı telefon üretici firmalar artık ne gibi bir yol izleyecek, kullanıcıların karşısına nasıl bir strateji ile çıkacak ilerleyen zaman içerisinde daha net bir şekilde göreceğiz.

Editör: Wan Haber