Hastaneden yapılan açıklamada, “Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32’de vefat etmiştir” denildi.


Hastaneden yapılan açıklamada, “Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32’de vefat etmiştir” denildi.

METİN AKPINAR: CANIM GİTTİ YARIM GİTTİ
Zeki Alasya ile Yeşilçam’da birçok filmde birlikte oynayan Metin Akpınar, “Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Herkes için büyük kayıp” dedi.

CNNTürk’e konuşan Metin Akpınar, üzüntüsünü gözyaşlarıyla şu sözlerle anlattı:

“Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Herkes için büyük kayıp. Her ölüm gençtir ama Zeki çok genç öldü. Maalesef karaciğerde bir olumsuzluk oluşmuştu. Çok geç fark edilmişti, yapacak bir şey yoktu. Son zamanda hoş tutmaya çalışıyorduk. Olabildiğince rahat ettirmeye çalışıyorduk. 15 gündür çok kötü bir tabloya girdi. İki gündür yanındaydım. Bugün de çok sevdiği yemeği yaptım mücendra Kıbrıs yemeği, tencere ile götürecektim” dedi ve gözyaşlarına boğuldu. Akpınar şöyle devam etti:

“Kader bizi adeta birleştirmişti. Babalarımız aynı firmada çalışırlardı. Annelerimiz vefat ettiğinde imamları bile aynıydı. Bu yazgı bizi birleştirdi ve ölüme kadar da ayrılmadık. Ayrılık dedikoduları saçmasapan dedikodulardı. Şimdi gerçekten ayrıldık, bazıları kına yakabilir. Çok marifetli bir adamdı. Terziliği bile vardı. Zeki başarılı bir sanatçıydı. Kısa ömrüne çok başarı sığdırdı.”


MÜJDAT GEZEN: KARDEŞİMİ KAYBETTİM
72 yaşında hayatını kaybeden Zeki Alasya’nın ölümü hakkında Müjdat Gezen Hürriyet’e açıklamalarda bulundu.

Türk tiyatro ve sinema dünyasının usta isimlerinden Zeki Alasya’nın vefatı hakkında ulaştığımız Müjdat Gezen şunları söyledi:

“Çok kötü oldum. Onu dört beş gün önce hastanede ziyaret ettim. Çok kötüydü. O kadar çok sevdiğim bir insandı ki. Aile dostumdu. Ama bekliyorduk çünkü karaciğerde iki büyük tümör vardı. Onu ziyaret ettim ve kimse gelmemişti, Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yatıyordu Topkapı’da. Rengi sapsarıydı, hiçbir şey yemiyordu. Eşiyle konuşmuştum, doktorlar da tatsız haberler veriyordu. Çırpınıyorlardı ama… Bekliyorduk. Ona çiçek göndermiş, ‘bu da geçer’ demiştim. İştahı hiç yoktu, yemiyordu. Türk tiyatrosu için önemliydi ama insan olarak çok değerliydi. Kardeşimi kaybetmiş gibiyim. O gün bugündür televizyonu açmıyordum. Çok ağlıyordum… Ah… Çok kötü oldum şimdi.”

ZEKİ ALASYA KİMDİR?
Aslen Kıbrıslı olan Zeki Alasya 18 Nisan 1943 yılında İstanbul’da doğdu. Robert Kolej’in orta bölümünü bitirdi.

Alasya sanat hayatına da 1959’da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı.

Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Güler Misin Ağlar mısın, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip gibi filmleriyle bir komedyen olarak ün kazandı.

1977’de kamera arkasına geçti. Kariyerinde önemli yere sahip 1977 ve sonrası filmleri Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Cafer’in Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler ve Elveda Dostum filmleridir. Yönettiği filmlerin çoğunda oyuncu olarak yer aldı.

Sinemaya uzun süre ara verdikten sonra son filmi olan “Güle Güle”de oynadı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca Devlet Sanatçısı unvanı verilen Alasya, 2010 yılında Altın Portakal Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü kazandı. Alasya, son dönemde televizyon dizisi ve reklam filmlerinde rol aldı. (ZETE, DHA)

Editör: Wan Haber