Merkezi Kütahya'da bulunan ve Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerini de kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), "Odak Sektörler Mali Destek Programı (ODAK)" ile Kütahya'da faaliyette bulunan "Siyah İnci" isimli firmanın projesini destekledi. Destek sayesinde firma Türkiye'ye açılıyor
2012 yılı içerisinde sektörel mali destek programı ile firmaların projelerine destek sağlayan Zafer Kalkınma Ajansı 2012 yılının haziran ayında "Siyah İnci Dondurması ve Profiterolü ile Türkiye'ye açılıyor" projesine sağlamış olduğu destek ve proje çalışmasının tanıtım toplantısı yapıldı.
Siyah İnci üretim tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Siyah İnci firmasının yaklaşık yedi ay önce hazırlamış olduğu projenin ajanstan mali destek almaya hak kazandığını projenin yüzde 80'ninin tamamlandığını söyledi.
Projelerinin destek gördüğünü ifade eden firma yetkilisi Cemil Arkaç, projenin genel hedefinin şirketin sürdürülebilir büyümesini sağlayıp bölgesel rekabet gücünü artırmak olduğunu bildirdi. Destek aldıkları proje ile makine-teçhizat alımı ve gıda kontrol laboratuvarının kurulması, 8 kalifiye eleman ve üretim elemanı istihdamı sağlandığını anlatan Arkaç, "Proje kapsamında işletmemizde gerekli yapılanmalar yapılmıştır. Üretimini yapmış olduğumuz dondurmanın üretim kapasitesi arttırılarak, otomasyon sistemde "el değmeden tüm hijyen koşulları sağlanarak" üretim gerçekleştirilecektir." diye konuştu.
Firma yetkilisi Cemil Arkaç, Türkiye'de Kütahya'mızı temsil etme şansını firmamıza tanıyan başta Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterine, Ajans personeline, BEMAR Kariyer Merkezi'nden Emel Özmal'a, Üniversitemizin değerli öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Mustafa Arif Özgür ve Yrd. Doç. Hakan Kara'ya, proje danışmanımız Eyüp Kahveci'ye teşekkür ederiz." İfadelerini sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar ve basın mensupları firmanın üretim tesislerini gezdi.
(RD-EFE)

18.01.2013 12:04:59 TSI

Editör: Wan Haber