Mardin'de Süriyeli mültecilerin kaldığı çadır kentte olaylar çıktı. Suriyeliler askerlere saldırdı çıkan olaylarda aralarında askerlerinde bulunduğu 5 kişi yaralandı. Olayların büyümesiyle birlikte müdaheleler artarken olaylarda 17 kişi gözaltına alındı.Güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesi sonucunda atılan taşlardan 1 astsubay, 3 er ve bir özel güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.


Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, Derik ilçesinde bulunan Geçici Barınma Merkezi’nde aynı yemekten yiyen 5 bin 230 Suriyeliden 66 kişinin kamp hastanesine kusma ve mide bulantısı şikâyetiyle müracaat ettikleri belirtildi. Merkezde kalan diğer Suriyelilerin de bu olayı bahane ederek yönetime ve güvenlik güçlerine karşı taşkınlıkta bulundukları belirtilen açıklamada, olaylara müdahale amacıyla gerekli güvenlik ve sağlık takviyesi yapılarak, saat 14.30 itibariyle olayların kontrol altına alındığı kaydedildi. Açıklamada, “Zehirlenme şikayeti iddiasıyla Çadır Kent Hastanesine gelen Suriyelilerin tedavileri ayakta yapılmış olup, hayati tehlikesi olan Suriyeli bulunmayıp, bütün hastalar tedavi edilerek taburcu edilmişlerdir. Her ihtimale karşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim Ekiplerince yemeklerden numune alınarak tahlile gönderilmiştir.” denildi.


Güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesi sonucunda atılan taşlardan 1 astsubay, 3 er ve bir özel güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralananların ayakta yapılan tedavilerin ardından taburcu edildikleri ifade edildi. Olaylar sonucunda olaylara karıştığı tespit edilen 17 Suriyelinin gözaltına alındığı kaydedildiği açıklamada, olaylar ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. 

Editör: Wan Haber