Hisarcık ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğü ile Emet Akademi Kitap Kırtasiyenin sponsorluğunda Zambak Çocuk Tiyatrosunun Mikrobistan oyunu sahnelendi.
Belediye Düğün Salonunda sahnelenen sağlıklı yaşam için temizliğin önemini anlatan oyunda, Mustafa Yaman, Mikrobistan Kralı, Sefa Köksal, Asker ve Ferhat Kıratlı Köpük rolünü başarıyla oynarken, karakterler arasında geçen diyaloglar izleyenleri hem güldürdü hem bilgilendirdi. Bu arada oyunda Mikrobistan Kralının Askerin sağlığı için krallıktan vazgeçmesi insan sağlığının ne kadar önemli olduğunu göz önüne serdi.
"Mikrobistan" oyununu anasınıfları ve 1. Sınıflardan yaklaşık 100 minik öğrenci öğretmenleri ile birlikte büyük bir beğeni ile izlediler. Bu arada İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci de oyunu izleyen öğrencilerin arasında yer aldı. Oyun sayesinde minikler mikropların zararlarını, süt içmenin faydalarını, meyve yemenin önemi ve beden temizliğiyle insanın hastalıklardan korunduğunu eğlenerek öğrenmiş oldular.
(MU-EFE)

18.12.2012 11:45:27 TSI

Editör: Wan Haber