Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Adana'ya kumarhane yapılacağı söylentilerinin bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu söyledi.
Seyhan Oteli'nde Adana'nın yanı sıra Mersin, Osmaniye ve Hatay'dan ÇUKTOB'a üye temsilciler ile Adana Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Nuh Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ozan Aksu, Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik ile Nisanda Adana'da Komite üyesi İlhami Günsel, Çukurova Skal Kulübü Başkanı Müge Özveren katıldığı toplantıda konuşan Zaimoğlu, Adana'da son zamanlarda çok konuşulan "Adana'da kumarhaneler açılacak" konusuna açıklık getirdi.
Böyle bir konunun kesinlikle gündemde olmadığını vurgulayan Zaimoğlu, ortaya atılan iddiaların aslısız olduğunu belirterek, "Söyleyeceğim tek gerçek şudur ki; Adana'da ne bugün, ne de geçmişte Kültür ve Turizm Bakanlığı ve devletimizin herhangi bir kurumu tarafından böyle bir konu, ne Adana ne de ülkemizin başka bir bölgesi için söz konusu değildir. Bunlar tamamen dedikodu ve şehir efsanesidir. Adana'mızda son yıllarda otel yatırımında önemli bir artış olmuştur. Bu yatırımcıların eksik gördüğü yatak kapasitesinin artırılması ve Adananın ekonomik olarak geleceğinin çok daha iyi olacağına inanan insanların yapmış olduğu yatırımlardır. Adana, Doğu Akdeniz ve Ortadoğunun Enerji, tarım, sanayi, ve turizm üssü olarak parlayan yıldızı olarak gündemdedir" dedi.
(ADN-Y)

15.01.2013 13:34:30 TSI

Editör: Wan Haber