İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’nin dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin daha önce parlamenter sistemin öngördüğü şekilde yedi yılda bir meclis tarafından seçildiğini ifade eden Soğanda, bunun kanun ve anayasayla görevi belli olan bir sistem olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk defa anayasa değişikliği yapılarak cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğine dikkat çeken Soğanda, “Cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından seçileceği için büyük önem arz etmektedir. Özellikle biz parti olarak yeni bir Türkiye’yi inşa etme yolunda Başbakanımızla, hükümetimizle ve partimizle birlikte ilerliyoruz. Bunun temel taşlarından ve özellikle mihenk taşlarından bir tanesi de 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi, öncelikle halk tarafından seçileceği için yepyeni görevlerle, yepyeni bir vizyonla donatılmış olan bir cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEKTİR”

Cumhurbaşkanlığı için üç adayın başvurduğunu ifade eden Soğanda, “Şimdi bu üç adayımıza baktığımızda diğer iki adayın da Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında sönük kalacağı durumu söz konusudur. Vizyon itibariyle, bırakmış olduğu eserler itibariyle, özellikle dünya çapında Türkiye’yi belli bir noktaya getirdiği durumu da dikkate alınarak, Başbakanımızın daha önde olduğu, lider konumu itibariyle daha çok halk nazarında cumhurbaşkanlığına layık görüldüğü durumu söz konusudur. Bunun yanında oy olarak da baktığımız vakit yine ilk turda diğer iki adayı geride bırakacağız. Batıda Ekmeleddin İhsanoğlu ile yarışacağız, ama biz buna yarış demeyeceğiz. Allah’ın izniyle önde götüreceğiz. Doğu ve Güneydoğuda da yine AK Parti olarak öndeyiz. İnşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda yüzde 50’nin üzerinde oy alarak cumhurbaşkanı seçilecektir” ifadelerini kullandı.

“YENİ VE MODERN TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİNİ İSTEMEYENLER BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANI OLMASINI İSTEMEZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle yeni Türkiye’nin gelişmesini istemeyenlerin Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını da istemediklerini vurgulayan Soğanda, “Yeni Türkiye’yi istemeyen, Türkiye’nin gelişmesini, demokratikleşmesini ve hukuk devleti olmasını istemeyen; eski Türkiye özlemiyle hareket eden insanlar elbette ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesini istemezler. Hem Türkiye çapında, hem de dünya çapında gelişmiş olan modern bir Türkiye’yi istemeyen insanların Recep Tayyip Erdoğan’a karşı çıktığını biliyoruz. Ancak halkımız sağduyuludur. Halkımız kendi işini biliyor ve Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni modern Türkiye’nin inşası için tercih edecektir. Bu demokratik yarışın tüm halkımız için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Temmuz’da Beşyol’da halka sesleneceğini de dile getiren Soğanda, tüm Vanlıların mitinge davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber