Van TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu, hazırladığı bir mektup ile kentteki önemli isimlere uyarılarda bulundu. Hazırladığı bir mektup ile kentteki 500 dernek, STK, kanaat önderi ve siyasetçilere çağrıda bulunan Kandaşoğlu, son dönemde kenti yöneten isimlerin yanlış politikalar uyguladığını belirtti.

“Bu köklü tarihe sahip kente, büyük emeklerle yapılan etkinliklere neden yanlış politikalarla gölge düşürüyorsunuz. Van’ın tarihine yakışır bir şekilde neden dik durmuyorsunuz. Neden Van ilinde uygulanan yanlış politikalara karşı çıkmıyorsunuz?” sorusunu soran Kandaşoğlu, kentteki isimlere Van konusunda duyarlı olma çağrısı yaptı.

Doğu Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Zahir Kandaşoğlu, kentteki önemli isimlere ulaştırmak üzere bir mektup hazırladı. Kentte Dernek, STK, kanaat önderi, siyasilere seslenen Kandaşoğlu, Van ile ilgili son dönemlerde yanlış adımların atıldığını kaydetti.

İşte Kandaşoğlu’nun yazdığı o mektubun detayları:

“Değerli Vanlı hemşerilerim; Öncelikle sizleri büyük bir sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Van’ın iş dünyası kıymetli isimleri ve siyasi dinamikleri: Malumunuz Van ili yıllardır bazı yanlış politikalardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Halihazırda da devam eden bu duruma da ‘Böyle gelmiş böylede gidecek’ diye bir tabir kullanmak da bu durumda yapılacak olan en büyük yanlış, alınacak en büyük vebaldir. Artık bu gidişata bir dur dememizin tam zamanıdır. 30 yıldan beri hayatın içinde olan, her sektörde çalışan ve ezilen bir kardeşiniz olarak Van’ın geleceği için sizlerden Van halkı adına bir ricada bulunacağım. Bu ricam büyük bir önem arz etmektedir.”

“Değerli iş dünyası ve Van da ki siyasiler. Bizler örf, adet, gelenek ve göreneklerimize bağlıyız. Misafirperverliğimizle de misafirlerimize önem verir ve baş üstünde taşırız. Fakat öyle görünüyor ki, bu iyi niyetimizin farkında olmadan 7 bin yıllık tarihi olan ve Türkiye de en fazla genç nüfusa sahip olan hem ilimize hem de gençlerimizin geleceğine zarar vermekteyiz. Siz değerli iş dünyası ve siyasiler kanaat önderleri olarak, Van için hem il içinde hem il dışında bazı ciddi etkinlikler yapmak istiyorsunuz ve etkinlik gereğincede her kesimi de davet etmek zorunda kalıyorsunuz. Ancak bu 7 bin yıllık tarihi olan ilin geleceği için harcadığınız büyük emekleri ufak tefek hatalarınızdan dolayı gerçek amacına ulaşmıyor. Ve sizin yaptığınız etkinlikler Van ili için hiçbir fayda sağlamıyor.”

“Tabi ki her birinizin önder kişiliği ve siyasi duruşu vardır. Fakat bu tür etkinlikler farklı amaçlar için kullanılmamalıdır. Bu etkinlikler içerisinde iyi niyetle farkında olmadan bazı kişileri öne çıkarmak için yaptığınız hal ve hareketlerinizden dolayı hem Van’ın tarihine hem de Van’ın kişiliğine ciddi zararlar vermektedir. Van’ın sahipleri ve kanaat önderleri istemeyerek topraklarını terk edip Metropol şehirlere giden orda da birlik ve beraberlik için kurulan dernekler ve federasyonlar Van ilinin otoriter duruşu için daha dikkatli olunması gerekir. Aynı şekilde Van halkı büyük teveccüh göstererek sizi vekil etmişse siz değerli siyasilerde Van’ın otoriter duruşu için aynı şekilde hal ve hareketinize dikkat etmelisiniz.”

“Van, tüm medeniyetlere başkentlik etmiş, dünya gündeminde olan büyük Türk siyasetçi iş adamları olan başta Türkiye’nin 14. Başbakanı meclis başkanı ve bakanlıkları çıkaran siyasi ve üstün kişilikleriyle öncü olan ve büyük sanatçıları barındıran özellikle yüzyılın âlimi olan Bediüzzaman Said Nursi ve son devrin usta yazarı olan Yaşar Kemal’i, halk edebiyatının öncülerinden olan Feqiyê Teyran ve Ercişli Emrah gibi adından söz ettiren ve hala da eserleriyle bizlere ışık tutan usta yazarların kentidir Van…”

“Bu köklü tarihe sahip kente, büyük emeklerle yapılan etkinliklere neden yanlış politikalarla gölge düşürüyorsunuz. Van’ın tarihine yakışır bir şekilde neden dik durmuyorsunuz. Neden Van ilinde uygulanan yanlış politikalara karşı çıkmıyorsunuz? Kendimizi kültürümüzü iyi benimseyerek yaptığımız yanlıştan dönmemiz ve bundan sonraki süreçte buna göre hareket etmemiz gerekir. Bundan dolayı Van halkı adına bu özel ve önemli ricada bulunuyoruz. Büyük emeklerle düzenlenen etkinliklerde doğru bir tavır takınarak Van’ın yüceltilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Saygılarımla.” (Kaynak:Van Ekspres)

Editör: Wan Haber